Hon skriver historia genom att bli den första kvinnan med hijab på tidningens omslag.
1 av 2
Hon skriver historia genom att bli den första kvinnan med hijab på tidningens omslag. - Foto: Women's Running/Instagram
Omslaget har fått mycket positiv respons.
2 av 2
Omslaget har fått mycket positiv respons. - Foto: Women's Running

Rahaf skriver historia – blir den första kvinnan i hijab på tidningens omslag

Rahaf Khatib blir den första kvinnan i hijab att vara på omslaget till tidningen Women's Running. Och nu hyllas omslaget på internet.


Rahaf Khatib har sprungit sex marathon, två triathlon och massor med halvmarathon. Hon är dessutom mamma till tre barn. Hon är alltså en stor inspiration för många kvinnliga löpare världen över, skriver Metro UK.

Nu skriver hon dessutom historia då hon blir den första kvinnan i hijab att synas på tidningen Women's Runnings omslag. Många hyllar nu omslaget eftersom det verkligen var på tiden att en muslimsk kvinna lyfts fram mer.

Metro UK skriver att nästan inga tidningar eller modehus belyser muslimska kvinnor, som är en av de mest underrepresenterade grupperna i media över huvud taget.

För Women's Running berättar Rahaf att hon känner sig otroligt stolt över att vara på omslaget som en representant för kvinnliga löpare som bär hijab.

– Det här är något jag kan visa för mina barn i framtiden, min gemenskapskrets och framför allt mina föräldrar, säger hon.

Hon berättar också att hon nu känner att allt hennes slit och all träning känns värd det när hon faktiskt blir uppmärksammad som den professionella löpare hon är.

Inom löparkretsen säger hon dock att hon aldrig bemötts med några negativa kommentarer eller blivit annorlunda behandlad än någon annan.

– Det är väldigt ovanligt att någon säger något negativt till mig, löpare är bara glada, säger hon i intervjun rapporterar brittiska Metro.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Nana som inspirera andra kvinnor i hijab att gymma.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Syns muslimska kvinnor för lite i media?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man mördade bekant med sparkar och slag

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vänersborg

"På E45 strax söder om Brålanda har en personbil kört in i ett mitträcke.", skriver polisen på sin hemsida.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.