Hyresvärden ringde upp Thalassa och sade att hon kunde få hyran sänkt, men bara på ett villkor.
Hyresvärden ringde upp Thalassa och sade att hon kunde få hyran sänkt, men bara på ett villkor. - Foto: Facebook/TT

Thalassa skulle få lägre hyra – om hon sög av hyresvärden varje vecka

23-åringen från Köpenhamn fick en chock när hon pratade med hyresvärden till en lägenhet hon funderade på att hyra.


Bostadsmarknaden på andra sidan Öresund verkar inte vara mycket bättre än i Sverige. Många unga slåss mot skyhöga hyror och bristande utbud även i Danmark.

En av dem som gett sig in i bostadsletardjungeln är 23-åriga Thalassa Phillips från Köpenhamn. Men det visade sig att det var betydligt obehagligare än hon trott att leta bostad, det skriver BT.

Hon bor för tillfället hemma hos sina föräldrar men vill flytta i hop med sin partner. Efter att ha registrerat sig på sajten Boligbasen blev hon kontaktad av en man. Han berättade att han hade en lägenhet på bottenvåningen med en hyra på 7 000 danska kronor.

Thalassa tyckte det lät bra och pratade vidare med mannen. Men efter en liten stund tog samtalet en helt ny vändning.

Thalssa. Bildkälla: Facebook

– Han säger att hyran är 7 000 kronor men att den skulle kunna vara mycket billigare. Sedan säger han något jag inte hör så jag ber honom upprepa det. Då säger han: "Om du ger mig en avsugning i veckan så kan du få den för halva priset". Jag blev så chockad att jag kastade på luren, berättar Thalassa för BT.

Enligt psykologiforskaren Torben Bechmann Jensen på Köpenhamns Universitet förklarar att det har blivit vanligare med den här typen av erbjudanden sedan "sugar dating", där en part betalar för uppvaktningen, blivit större.

Han beskriver det som en form av gråzonsprostitution, där många kvinnor även kan känna sig tvingade att göra det för att ha råd att bo någonstans.

Thalassa kände sig efter händelsen kränkt och krävde att hon skulle få tillbaka de 599 kronor som betalt till Boligbasen. Det går dock inte att spåra mannen som ringde upp henne då han ringde från dolt nummer och en del av tjänsten som Boligbasen erbjuder innebär att de sökandes kontaktuppgifter visas offentligt.

Boligbasen själva förnekar att något sådant som det Thalassa varit med om hänt tidigare, skriver BT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om berättelserna om vilka sexuella övergrepp tjejer utsätts för – varje dag.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått något skamligt förslag när du letat bostad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.