Här plågar de ihjäl grisarna med svärd – nu slipper männen staff

Varning för obehagliga bilder. Grisarna skriker av smärta när personalen plågar dem.


De obehagliga bilderna spelades upp i en spansk domstol under tisdagen. Flera män står åtalade för djurplågeri och videoklippet är det starkaste beviset.

I klippet, som i original är över sex minuter långt, syns flera män plåga grisar med svärd. Männen sticker svärden i sidan på grisarna, djuren skriker av smärta. En av männen skriker ”Vila i frid” samtidigt som han skrattar.

Några av grisarna är gravida suggor och i orginalklippet kan man se hur männen drar ut det levande fostret ur suggan.

Bilderna har väckt vrede i Spanien, åklagaren säger att det är det värsta han sett och Javier Moreno som jobbar på djurrättsorganisationen Animal Equality säger att klippet visar det absolut grymmaste han sett, skriver Mirror.

Även bonden som äger djuren är chockad, han visste inte om hur hans anställda behandlade djuren säger han.

Här ligger gården där djurplågeriet ägde rum:


Klippet är inspelat redan 2012 och det var en före detta anställd som polisanmälde sina kollegor. Rättegången startade i veckan.

Åklagaren vill att männen döms till lagens strängaste straff för djurplågeri i Spanien, ett års fängelse. Förmodligen kommer männen inte får några straff alls, i Spanien är det vanligt att man låter förstagångs-brottslingar som får straff på två år eller mindre gå fria.

Tidigare i år berättade Nyheter24 om videoklippet som upprörde fransmännen, smygtagna bilder visade hur kaniner plågades och flåddes levande.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?