IS-soldaten: "Vi får sexslavar som belöning"

Han angav sin egen bror för IS. I en obehaglig video berättar den före detta IS-soldaten om belöningen från terrorsekten.


Terrorsekten IS fortsätter göra livet svårt för invånarna i framförallt Syrien. IS sätter sina egna lagar och för dem som inte följer lagarna väntar våldsamma straff. Inte sällan avrättar IS sina fångar offentligt.

Nyheter24 har tidigare berättat om IS obehagliga propagandaklipp, i ett klipp tvingar de en 4-åring att skjuta gisslan. Att organisationen är totalt hänsynslös mot alla som är mot dem är tydligt.

För några dagar sedan greps Abu Al-Mughaira Al-Muhajer i Aleppo. Han stred för IS och i ett videoklipp avslöjar han hur soldaterna uppmuntrades att ange personer som inte stöttade IS.

För Al-Mughaira slutade det med att han angav sin egen bror som planerade att fly från IS. Som belöning för att han varit lojal fick han tre sexslavar, kvinnor som terroristerna kidnappat tidigare.

Men Al-Mughaira var inte nöjd med kvinnorna så han gick till den högste militärchefen och klagade.

Tidigare i började ett klipp från IS cirkulera där man kunde höra personer prata svenska. Soldaterna visade sig vara svenskar som åkt till Syrien för att strida för IS.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!