Och ska skrämma Donald Trump.
1 av 2
Och ska skrämma Donald Trump. - Foto: Evan Vucci
För hans islamofoba uttalanden.
2 av 2
För hans islamofoba uttalanden. - Foto: Evan Vucci

Den här skylten på arabiska sitter vid en väg i USA – för att skrämma Trump

Det kan vara det bästa trolljobbet som någonsin gjorts – och ett slag mot islamofoben Donald Trump.


Efter att en stor reklamskylt dök upp med budskapet "IS suger" har det nu dykt upp en tavla på arabiska som häcklar en amerikansk politiker som bland annat vid ett tillfälle sagt att muslimer ska hindras från att komma till USA. Ja, vi pratar om Republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

TT

På skylten, som finns placerad i Dearborn, Michigan i USA, går att läsa: "Donald Trump vet inte vad det här betyder, men han är rädd för det ändå". Det enda som inte står skrivet med det arabiska alfabetet är Trumps namn och en hemsida trumpisscared.org.

Bakom reklamskylten finns Nuisance Committee Super PAC. Det är en grupp som bland annat ligger bakom det populära spelet "Cards Agains Humanity" – läs mer om det här.

Enligt en talesperson var det meningen att översättningen inte skulle finnas på skylten eftersom idén med att behöva fråga vänner som pratar arabiska var "spännande", skriver Mashable.

Dessutom hoppas organisationen på att det kommer att skapa dialog mellan arabisktalande amerikaner och personer som inte pratar eller kan läsa språket. Anledningen till att Dearborn valdes som stad är att det bor många amerikaner med arabisk bakgrund där.

Ni kanske också minns tygpåsen med arabisk text som figurerade i bland annat Berlins tunnelbana som gjort en politisk poäng av rädslan för det arabiska språket.

Läs också en debattartikel där en tidigare sverigedemokrat menar att "muslimer" och "terrorist" är likställda inom partiet.

Glöm inte att ladda ner vår fullmatade nyhetsapp.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du läsa arabiska?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.