När Maria och Chris Morrison i England väntade barn kunde de inte ana vilken pärs som väntade.
När Maria och Chris Morrison i England väntade barn kunde de inte ana vilken pärs som väntade. - Foto: Facebook / Skärmdump

Frankie föddes med vatten i stället för blod i kroppen – så mår hon nu

Föräldrarna fick höra att de skulle vänta sig det värsta. Men då trotsade lilla Frankie alla odds.


När Maria Sanders, 32, och Chris Morrison, 33, i staden Hull på Englands östkust väntade barn kunde de inte ana vilken pärs som väntade.

För när det var dags för lilla Frankie Morrison att se dagens ljus för första gången hade hon bara 35 milliliter blod i hela kroppen. Det är sju gånger mindre än vad en genomsnittlig nyfödd brukar ha.

Resten av Frankies kropp bestod i stället – av vatten, skriver brittiska Metro.

Hennes mamma Maria Sanders tvingades till akut kejsarsnitt efter att läkarna upptäckte att Frankie inte hade rört på sig på två dagar. Anledningen var att hon helt enkelt saknade blod.

– När jag vaknade upp efter operationen kunde jag se hur folk stod runt om mig och grät. Jag trodde att jag hade förlorat henne, säger Maria Sanders till Metro.

Maria Sanders och Chris MorrisonMaria Sanders och Chris Morrison. Bildkälla: Facebook

De båda föräldrarna fick höra att de skulle förvänta sig det värsta.

– Jag gick upp till henne och där låg en liten knubbig 3,6 kilograms bebis som var så uppsvälld eftersom hon hade allt detta vatten i stället för blod i sig, säger Maria Sanders.

Men mirakel har skett förut, och nu var det dags igen. För efter två blodtransfusioner började Frankies tillstånd snabbt att bli bättre. Sedan dess har det bara fortsatt och på torsdag firar hon ett år.

Det enda bekymmer Frankie har kvar är att hon har ett något svagare immunförsvar jämfört med andra barn i hennes ålder.

– Vi gick tillbaka efter ett halvår för att kolla upp allt med en läkare och han var nästa gråtfärdig eftersom han inte kunde förstå hur bra hon mådde. Det är fantastiskt. Vi är de lyckligaste människorna i världen, säger Maria Sanders till brittiska Metro.

Frankie MorrisonFrankie Morrison. Bildkälla: Skärmdump

Läs också om tjejen som på ett brutalt ärligt sätt berättade om hur det är att föda barn, eller om kvinnan som skrämdes av "mördarclown" – och födde sitt barn för tidigt.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!