Reuben vaknade efter koman som orsakats av en spark under en fotbollsmatch.
1 av 2
Reuben vaknade efter koman som orsakats av en spark under en fotbollsmatch. - Foto: GoFundMe / WSB-TV
Läkarna vet inte varför.
2 av 2
Läkarna vet inte varför. - Foto: WSB-TV

Reuben, 19, vaknade ur koma – kunde bara prata ett främmande språk

Tonåringens värld blev helt annorlunda efter en allvarlig skada som försatte honom i koma.


Rueben Nsemoh älskar fotboll och spelade som målvakt i elitlaget Gwinnett County. Det var också hans favoritsport som nästan dödade honom.

GoFundMe

Efter en kraftig spark i huvudet blev han medvetslös och förlorade andan flera gånger på väg till akuten i Atlanta, USA. Han låg sedan i koma i flera dagar.

Precis som 19-årige Georgia som akut fick operera hjärnan för ett misstag många gör varje dag.

Från händelsen minns han i dag ingenting alls, men det märkligaste var att han inte längre kunde prata sitt modersmål, engelska, och bara kunde prata spanska när han vaknade igen. Det var ett språk som ingen i hans familj kunde förstå – och ett språk som han aldrig kunnat tala innan skadan, rapporterar lokala tv-kanalen WSB-TV.

Hans familj förstod verkligen ingenting. Det var så sjukt och frustrerande att inte kunna prata med sin son. Läkarna har inte riktigt kommit fram till en förklaring och senare kom Ruebens engelska tillbaka igen – och spanskan försvann mer och mer.

WSB-TV

Nu kan inte Reuben längre spela sin favoritsport och hans kropp har inte återhämtat sig från skadan ännu. Det betyder att han inte kan gå i skolan där hans betyg var långt över medelvärdet.

Därför har familjen startat en insamling för att kunna betala sjukhusvården och för att komma tillbaka till ett någorlunda normalt liv igen.

Här kan du se nyhetsinslaget från lokala tv-stationen WSB-TV:

Läs också om den nya revolutionerande behandlingen mot koma – eller om Jennifer som trodde hon var bakis men det visade sig vara något mycket mer allvarligt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du prata spanska?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Sundsvall: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Birsta, polisen larmas till en butik", skriver polisen på sin hemsida.