1 av 3
2 av 3
3 av 3

Katrina, 16, var bara timmar från döden – på grund av en tampong

Katrina började plötsligt må dåligt i skolan. Två dagar senare låg hon på intensiven och hennes familj förberedde sig för det värsta.


Det var för tre år sedan som 16-åriga Katrina Shelton var nära att dö. Hon var i skolan när hon plötsligt började känna sig väldigt trött. Snart efter trötthetskänslan började hon kräkas våldsamt och fick ringa hennes mamma som kom och hämtade henne, skriver Mirror.

Dagen efter, när hennes mamma Jennifer Shelton var på jobbet, vaknade Katrina och kunde inte längre röra sin ena arm och sitt ena ben. Hon fick panik och ringde sin mamma som direkt satte sig i bilen och skyndade hem.

Men under den tid det tog för Jennifer att komma hem hann Katrina kollapsa på badrumsgolvet. Katrina var fortfarande medvetslös när hon kom fram till sjukhuset där hon kvicknade till.

Bildkälla: Instagram

Katrina fick skräckslaget se hur sköterskorna försökte ta hennes blodtryck två gånger, men det var så lågt att de nästan inte hittade det.

– Om jag hade kommit in bara minuter senare hade jag antagligen inte överlevt. Den första dagen förberedde läkarna min familj på det värsta, säger Katrina.

Läkarna började pumpa vätska in i Katrinas kropp för att stabilisera henne. Hon fick stanna på intensiven i flera dagar innan läkarna berättade vad som gjort henne sjuk. Hon hade drabbats av en akut toxisk reaktion.

Ett tillstånd som inträffar när farliga bakterier kommer in i kroppen och där frigör toxiner. I Katrinas fall var det en tampong hon använt som orsakat reaktionen.

– De sa åt mig att inte använda tamponger igen. Jag var så chockad. Man ser varningstexten på förpackningen, men man tror inte det kommer hända en själv, säger hon.

Som tur var tillfrisknade Katrina snabbt och kunde bli helt återställd. I dag, tre år senare, vill hon dock fortfarande inte använda tamponger.

– Jag testade en gång efter två år, men började känna mig illamående. Jag är så rädd att det ska hända igen. Jag vill varna andra så att fler läser varningstexterna ordentligt, säger hon till Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lærke som höll på att dö på grund av en tampong och nu vill varna andra. Men hur bra koll har du egentligen på vad som är sant och falskt om tamponger? Ta quizet så får du veta.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du tamponger?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.