1 av 3
- Foto: Google Maps/TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Sjuåring avklädd och hängd i fötterna på fritids – stenades av andra barn

Pojkens familj fick reda på mobbningen via sms – nu kritiserar de skolan hårt.


Ett fruktansvärt fall av mobbning skakar nu Norge.

På tisdagen ska en sjuårig pojke hängts upp i fötterna av tre andra barn. Barnen ska även dragit ner pojkens byxor och sedan kastat stenar på honom. Det hela hände när sjuåringen var på fritids.

– Jag förstår inte hur detta kan ha hänt på skolans område. Jag är förbannad på personalen som verkar vara mer intresserade av sina kaffekoppar än om barnen, säger pojkens pappa till norska TV2.

Enligt pappan har pojken inte riktigt förstått allvaret i vad som hänt, men han har klagat över att han har ont i ryggen och huvudet.


Kritiken mot skolan har varit hård, eftersom pojkens föräldrar inte fått veta något om mobbningen, trots att andra föräldrar påpekat att den pågått under en längre tid. Pojkens föräldrar fick reda på händelsen via ett sms från personalen.

– Vi tar det här på största allvar. Vi försöker nu ta reda på vad som hänt, säger skolans rektor Unni Tollefsrud till Altaposten.

Och, hur mår nu den stackars pojken? Jo, under omständigheterna verkar han må bra.

– Vår lille pojk mår bra. Men han kommer inte gå på fritids i dag, även om han vill det själv, säger pojkens pappa till Altaposten.

Svenska Linda skrev på Instagram att hennes son Simon blev mobbad i skolan – då blev han lovebombad av människor från hela landet. Läs mer om det här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde personalen få sparken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.