Det handlar om myndigheterna i ett valdistrikt i Clark County i den amerikanska delstaten Nevada som nu stäms av Donalds Trumps valkampanj.
1 av 3
Det handlar om myndigheterna i ett valdistrikt i Clark County i den amerikanska delstaten Nevada som nu stäms av Donalds Trumps valkampanj. - Foto: TT
De anklagas för röstfusk.
2 av 3
De anklagas för röstfusk. - Foto: Paul Sancya
Anledningen är att de ska ja haft en vallokal öppen för länge.
3 av 3
Anledningen är att de ska ja haft en vallokal öppen för länge. - Foto: TT

Donald Trump stämmer valdistrikt för röstfusk

Den amerikanska valspurten trappas upp. Nu stämmer Donald Trumps valkampanj valdistrikt i Nevada.


Det handlar om myndigheterna i ett valdistrikt i Clark County i den amerikanska delstaten Nevada som nu stäms av Donalds Trumps valkampanj, rapporterar CNN.

Det är Joe P. Gloria, registrator i Clark County, som åker på stämningen. Han anklagas för att ha hållit öppet lokaler för förtidsröstning "två timmar efter den angivna stängningstiden".

Detta ska ha skett i Las Vegas-regionen där det finns en stark representation av minoritetsgrupper, något som sägs vara bra för demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton.

Men enligt Dan Kulin, talesperson för Clark County, stämmer inte anklagelserna. Dock ska människor som stått i kö till vallokalerna vid stängningstid ha fått rösta så långt det har gått.

– Det verkar vara så jämnt i Nevada att Trump-kampanjen tycker att det är värt att pröva minsta felaktigheter i röstningen. Siffrorna som kom in kan representera flera tusen människor över de fyra distrikten, något som kan avgöra vem som vinner elektorsrösterna, säger Robert Lang på University of Nevada till CNN.

Runt klockan 21.00 på tisdagskvällen avslog dock en domare i Nevada stämningsansökan från Trumpkampanjen, skriver DN som hänvisar till nyhetsbyrån Reuters.

Läs också om vem som blir USA:s nästa president – enligt spelarna.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem vinner valet i USA?
Tack för din röst!