Den politiska kommentatorn Van Jones är illa berörd av valresultatet.
Den politiska kommentatorn Van Jones är illa berörd av valresultatet. - Foto: TT/Faksimil CNN

Kommentatorn bryter ihop när Trump vunnit valet: "En mardröm"

CNN:s politiske kommentatorn Van Jones blev illa berörd av valresultatet. En mardröm, menar han.


Resultatet för det amerikanska valet är här – Donald Trump är USA:s 45:e president. Något som har skapat mycket upprörda känslor i sociala medier, bland annat har Soran Ismail skrivit om det på Twitter.

CNN:s politiska kommentatorer Jeffrey Lord och Van Jones diskussion om valresultatet visade hur olika nyheten tas emot. Lord som är republikan, beskrev valresultatet som ett oväntat "mirakel" medan Jones, som är demokrat, tårögt beskrev det som en mardröm, vilket The Daily Beast har skrivit om.


– För många är det svårt att vara förälder i kväll. Du säger till dina barn att inte mobba. Du säger till dina barn att inte vara trångsynt. Du säger till dina barn att göra sina läxor och förbereda sig. Sen får du ett sådant här resultat och människor som nattar sina barn. De är rädda för frukosten. De undrar sig hur de ska förklara för sina barn, säger Van Jones i ett känslosamt klipp.

Tårögt berättade han hur hans muslimska och invandrade vänner hade sms:at honom för att fråga om de borde lämna landet – rädda för vad som kommer hända under president Trumps mandatperiod.

Jones är medveten om att valet var ett uppror mot eliten, men han menar att det var mer än så. En så kallad whitelash, det vill säga ett motstånd från vita rasister mot svartas mänskliga rättigheter.

– Det var en whitelash mot ett land i förändring. Det var en whitelash mot en svart president, och det är där smärtan kommer in. Och Donald Trump har ett ansvar i kväll att försäkra människor om att han kommer vara president för alla de människor som han skadat och förolämpat, och avfärdat, säger Van Jones och fortsätter:

– Det är ett djupt smärtsamt ögonblick i natt. Jag vet att det inte bara är om ras. Det kommer vara mer än så, men ras är också här och vi måste prata om det.

Se videon här:

Se även bilderna från de starka reaktionerna när Donald Trump blev president.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du nöjd med valresultatet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Marabous mjölkchoklad återkallas – mandellarm

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

1 timme sedan
Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.