15-årige Arthur är spårlöst försvunnen – lämnade mystiskt brev

15-åriga Arthur har varit försvunnen i två månader. Efter lämnade han sig ett mystiskt brev. Nu vädjar familjen att han ska komma hem.


Det var den 6 september som 15-åriga Arthur Heeler-Frood lämnade hemmet för att cykla en mil till skolan. Men han kom aldrig fram.

Arthur hade nyss fått utomordentliga betyg och gick på A-nivån i grammatik på Colytion Grammar i Devon, vilket är en av Storbritanniens högst topprankade skolor, skriver brittiska Metro.

Men innan Arthur försvann lämnade han ett brev till sin familj.

Där förklarade han att han var trött på livet och att han skulle komma tillbaka inom ett år – men de ska inte leta efter honom.


“Ni kommer att hitta min skoluniform i en sopsäck i en liten lada på fältet, på vägen från Membury kyrka. Min cykel är fastkedjad vid staketet, och det finns en reservnyckel till låset i fönstret,” skrev han i brevet.

Han bad även sina föräldrar att be om ursäkt till restaurangen där han jobbar, och berätta att han inte längre kommer jobba kvar.

Mycket riktigt hittades Arthurs kläder och cykel så som han beskrev det i brevet.

Trots brevet har hans föräldrar Caroline och Jeremy gjort flera offentliga försök att nå ut till honom via media – men utan framgång.

Enligt polisen ska han se upp mycket till sin storebror som har liftat runt i Europa. Han tog sig fram genom att arbeta på olika ställen på vägen.

– Arthur lämnade en detaljerad lapp där han utryckte sina önskemål om att resa och hans skäl till det. Vid denna tidpunkt ber vi alla som har sett honom att höra av sig, säger konstapeln Mark Boon.

Han vill även betona att Arthur inte alls är i trubbel, utan de vill bara veta att han är okej.

Arthur hade skoluniformen på sig när han försvann men tros nu vara klädd i blå jeans och en svart hoodie, skriver Metro.

Även danska Emilie Meng har varit försvunnen sedan i somras – och spåren leder ingenstans.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du rymt hemifrån någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.