En 18-åring förlorade körkortet dagen efter han han fått det.
En 18-åring förlorade körkortet dagen efter han han fått det. - Foto: Polisen Västjylland

18-åring fixade körkortet – förlorade det dagen efter

18-åringen åkte fast tre gånger för fortkörning nära en grundskola.


Glädjen när det där jäkla körkortet är klart är obeskrivlig för de flesta. Likaså är nog känslan när konstapeln rycker det ur handen. Den upplevelsen fick en dansk 18-åring uppleva under torsdagen efter att han åkt fast för tre fortkörningar. En dag efter att han fått körkortet, skriver danska BT.

Körde 120 km/h på 50-väg

Mannen åkte dit genom en fartkamera som han lyckades köra förbi tre gånger utan att märka att den var där. Men med tanke på hans höga hastighet är det kanske inte konstigt. Första gången han korsade kameran var han uppe i hela 120 km/h på vägen som har en 50-gräns.

Vägen ligger precis intill en grundskola, något som oroar polisen.

– Det kunde ha gått fruktansvärt fel om en elev hade korsat gatan när han körde. Dels på grund av den höga hastigheten men även för att hans reaktion och bromssträcka blir längre, säger Jens Claumarch vaktchef hos polisen i Västjylland till BT.

Polisen kontaktade 18-åringen efter att kameran fångat honom för tredje gången den dagen. De andra gångerna körde han i 89 och 79 km/h.

– Det fungerade som en uppvaknande för honom. Han var något skuldmedvetet, berättar Jens Claumarch.

Allvarliga konsekvenser

De tre fortkörningarna kommer nu leda till att 18-åringen inte får ta körkort på ett tag. Det är ännu oklart exakt hur lång tid det kommer ta men BT skriver att bara den första fortkörningen leder till att han inte får ta körkort på ett halvår.

Mannen får även böter för sina synder. Enligt BT lär det hamna på runt 8 000 kronor.

Du kanske vill läsa om orterna där det är lättast att klara av uppkörningen och svårast i Sverige.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du körkort?
Tack för din röst!