Ellen lämnades berusad i sitt hem bara timmar innan hon hittades död.
Ellen lämnades berusad i sitt hem bara timmar innan hon hittades död. - Foto: Facebook/TT

Ellen lämnade mystiskt meddelande till sin vän – sedan hittades hon död

Ellen Finnegan hittades i sitt sovrum efter att ha lämnat ett meddelande på sin väns telefon där hon ska ha visat "hjälp mig".


Efter en utekväll i januari kördes 18-åriga Ellen Finnegan från Newcastle hem av sina vänner. Hon var så berusad att vännerna fick bära in henne i hennes lägenhet där de lämnade henne, skriver Mirror.

Vännen som kört bilen fick vid fyratiden ett mystiskt röstmeddelande där Ellen viskade "hjälp mig". Men tyvärr vaknade hon inte av samtalet.

Det blev det sista någon någonsin skulle höra Ellen säga. Nästa dag hittades hon död i lägenheten. En granne hade vid 4-tiden sett lågor i familjens hem och på morgonen fann brandmän Ellens kropp.

Lägenheten hade inte haft någon brandvarnare och Ellen hade dött av rökförgiftning. Ingen vet ännu vad som startade branden. Polisen misstänker att det antingen kan vara en cigarett eller någon form av elektronik.

Men enligt vännen glömde Ellen sina cigaretter i bilen. Polisen hittade tändstickor i badrummet men branden ska ha utbrutit i dörröppningen till det sovrum som Ellen hittades i.

Resterna av en elektronisk laddare hittades också i hemmet. Polisen har inga misstankar om brott.

– Det här är ett exempel på hur stora risker som finns när alkohol är inblandat, speciellt i sådan mängd. Jag hoppas att alla kan dra lärdom av det här, säger undersökningsdomare Suzanne Anderson skriver Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om konspirationsteori-experten Max som skickade ett väldigt mystiskt sms före sin lika mystiska död och det försvunna parets vars Facebook-konto mystiskt börjat uppdateras.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!