Sista videon inifrån olycksplanet i Colombia – minuter senare kraschar det

Minst 71 personer ska ha dött efter en flygplansolycka i Colombia. Ombord på planet fanns medlemmar i det brasilianska fotbollslaget Chapecoense.


Planet var på väg från Bolivia till staden Medelín i Colombia när det fick problem. Vid 22-tiden, lokal tid, försvann plötsligt planet från radarn och flygplansvraket hittades senare sydost om Medelín.

Som Nyheter24 tidigare berättat var det brasilianska fotbollslaget Chapecoense ombord. Laget var påväg till finalen i sydamerikanska turneringen Copa Sudamericana. På en video kan man se ögonblicket när lanet försvinner från radarn.

Ett stort antal människor ska ha omkommit i olyckan, ombord på planet fanns 81 personer och 76 av dem ska nu vara döda uppger AFP.

Enligt lokala medier på plats ska tre spelare överlevt, Danilo, Jackson Follmann och Alan Ruschel.

Det är den sistnämndes video inifrån planet som kan ses i klippet här ovan. Klippet la han upp på social media innan olyckan. I videon kan man se en leende Alan Ruschel och flera av spelarna som nu förmodas vara döda.

Vad som orsakat olyckan är ännu oklart.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.