10-åriga Elle riskerar att dö – nu tackar hon läkaren i känslosamt brev

10-åriga Elle Grace Morris lider av sjukdomen cystisk fibros. Om hon inte får nya lungor snart riskerar hon att dö. Därför passar hon på att tacka sin läkare.


10-åriga Elle Grace Morris har nästan hela sitt liv haft sjukdomen cystisk fibros.

Förra julen fick hon veta att hon har ett år kvar att leva. Nu, ett år senare, tackar hon sin läkare Dr Ravi Jayram för allt han har gjort i ett känslosamt brev, skriver Mirror.


I en kampanjfilm för fonden Cystic Fibrosis Trust läser hon upp brevet för honom, något som har berört många.

Hon skriver:

"Vid den här tidpunkten förra året berättade jag för dig att det enda jag vill ha i julklapp är ett nytt par lungor. Jag var verkligen rädd att jag inte ens skulle leva till juldagen."

"Men här är jag ett år senare. Sorgligt nog har jag samma gamla lungor och de är fortfarande trasiga. De flesta dagar kämpar jag med att bara andas.”

Hon nämnde sedan hur svårt det senaste året har varit.

“Det senaste året har haft sina upp och nedgångar med sjukdomsbesök, mediciner och behandlingar varje dag, liksom skolan."


"Det har inte bara varit svårt för mig men även för min familj. Men du har varit ett riktigt bra stöd för mig och min cystisk fibros.”

Och hon tackade honom för allt han har gett henne och för varje gång han har fått henne att skratta.

“Utan din hjälp vet jag inte om jag hade varit här idag. Tack.”


Dr Jayram har behandlat Elle sedan hon var 15 månader gammal då hon diagnosticerades med sjukdomen. Nu är hon i behov av en dubbel lungtransplantation. Men köerna är långa och hon riskerar att dö.

När Elle fick veta att hon behövde transplantation skapade hon en lista över 10 saker hon ville göra innan hon fyllde 10 år. De flesta har hon nu uppfyllt.


Bland annat har hon gjort sin egen musikvideo, varit prinsessa för en dag och träffat Rita Ora och Olly Murs.

En av hennes önskningar var också att öka belysa organdonationer och fonden Cystic Fibrosis Trust, och därför gjordes kampanjen.

Elle är en av närmare 11 000 britters lider av cystisk fibros. Hälften av de som dör av sjukdomen är 28 år eller yngre, skriver Mirror.

Läs även om Dalton och Katie som båda levde av cystisk fibros och Katie som båda levde av cystisk fibros – och som fick ett sista farväl innan de dog.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du opererats någon gång?
Tack för din röst!