Nu får polisen ytterligare ekonomiskt tillskott efter ett pålitligt tips rörande Madeleine McCanns försvinnande.
1 av 5
Nu får polisen ytterligare ekonomiskt tillskott efter ett pålitligt tips rörande Madeleine McCanns försvinnande. - Foto: TT
Polisen har fått tips om att peodilgrupper har tagit kort på henne innan försvinnandet.
2 av 5
Polisen har fått tips om att peodilgrupper har tagit kort på henne innan försvinnandet. - Foto: Utdelning/Polisen
Och sedan bortfört henne till Marocko eller Belgien.
3 av 5
Och sedan bortfört henne till Marocko eller Belgien. - Foto: AP
Treåriga Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007.
4 av 5
Treåriga Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007. - Foto: Ap/Scanpix
Föräldrarna har i flera år bedrivit en stor kampanj för att hitta sin dotter igen.
5 av 5
Föräldrarna har i flera år bedrivit en stor kampanj för att hitta sin dotter igen. - Foto: TT

Nya spåret efter Madeleine McCann: "Pedofilgrupp valde ut henne"

Nu får utredningen som jobbar med Madeleine McCanns försvinnande mer pengar efter ett pålitligt tips.


Hoppet är inte förlorat, menar närstående till Madeleine McCann som försvann 2007 i portugisiska turistorten Praia de Luz nära Algarve. Nu har den brittiska polisenheten Scotland Yard fått mer pengar för att undersöka ett nytt spår i utredningen, rapporterar The Sun.

TT

Tipset handlar om att följa upp europeiska ligor som sysslar med barnsexhandel och trafficking, och bygger på information om att ligorna ska ha tagit kort på flera barn, däribland Madeleine, innan de kidnappats.

Det hela skulle kunna betyda att efter nästan tio år som försvunnen så hoppas polisen att hitta Madeleine McCann levande. Att den här typen av utredningar får pengar måste betyda att tipsen är pålitliga, menar experter som pratat med The Sun.

Hon försvann precis innan sin fyraårsdag – och skulle nu vara 13 år gammal. Många menar också att det här är det absolut sista rycket i utredningen.

Madeleine McCann försvann från ett hotellrum medan föräldrarna var ute och åt tapas med vänner. Efter försvinnandet har föräldrarna jobbat oerhört mycket med att samarbeta med organisationer som kommit fram till att Madeleine kan ha kidnappats och bortförts till Belgien eller Marocko.

TT

Inblandade i utredningen tror sig ha sett män med kikare som valt ut barn som den kriminella ligan sedan kidnappar barn för att sälja. 2008 så avslöjades en pedofilring knuten till Belgien efter ett ingripande av portugisisk polis. 2011 avslöjades ytterligare en pedofilgrupp i just Algarve – samma stad som Madeleine försvann från.

Flera teorier har kretsat kring kidnappningen av den unga flickan. Tidigare i år så misstänktes en känd tv-profil ligga bakom bortförandet av Madeleine. Förra månaden misstänktes en hemlös flicka i Italien vara just Madeleine, men visade sig senare vara en svensk 21-åring.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.