Emilie har varit försvunnen sedan i somras.
Emilie har varit försvunnen sedan i somras. - Foto: Privat

Försvunna Emilie Meng hittad död i vattenhål

Danska Emilie Meng, 18, har varit försvunnen sedan i somras. Hennes försvinnande har berört hela Danmark.


UPPDATERING: Polisen har nu bekräftat att Emilie utsatts för brott och har öppnat en mordutredning. En kökskniv ska även ha hittats av polisens tekniker i närheten av fyndplatsen. Läs mer om det här.

Det var på julafton som polisen hittade en kropp i ett vattenhål ute på landet i Borup i Køge kommun, väster om Köpenhamn.

Kroppen obducerades med högsta prioritet på Retsmedicinsk Institut i Köpenhamn. Redan då fanns misstankar om att det kunde röra sig om försvunna Emilie Meng som varit spårlöst borta sedan i somras.

Nu har polisen fått det bekräftat att kroppen, som är i ett väldigt dåligt skick, tillhörde Emilie. Polisen säger även att behandlar ärendet som ett misstänkt brott.

Ekstrabladet har pratat med en person som bor på en camping i närheten av vattenhålet och han säger att han för några månader sedan sett en påse med damkläder ligga längs med vägen.

– En dag när jag kom på min moped såg jag en svart säck som låg intill vägen. När jag kom närmre såg jag att det låg ett bylte med damkläder i säcken. Jag är helt säker på det för där fanns en brunfläckad beh, säger han till tidningen.

Emilie Meng har varit försvunnen sedan i somras då hon sade hej då till sina vänner efter en utekväll. Hennes försvinnande har engagerat hela Danmark och både polis och civila har engagerat sig i sökandet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Emilies försvinnande vilket du kan läsa om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.