Kieran Kelly misstänks för runt 30 mord.
1 av 2
Kieran Kelly misstänks för runt 30 mord. - Foto: Met Police/TT
Kelly är redan dömd för två mord.
2 av 2
Kelly är redan dömd för två mord. - Foto: Met Police

Mördare kopplas till ytterligare 30 mord – såg ut som "självmord" i tunnelbanan

Kieran Kelly misstänks nu vara en av Storbritanniens mest profilerade seriemördare.


Kieran Kelly som redan är dömd för två mord kan vara en av Storbritanniens mest profilerade seriemördare hävdar den förre detta polisen Geoff Platt. Den förre detta polisen misstänker att han har dödat ytterligare 30 personer, där flera av morden liknat sättet han mördade sin bästa vän på, skriver brittiska Metro.

Puttade sin vän framfår tunnelbanan

Uppgifterna kommer från Platts nya bok "London Underground Serial Killer: The Life of Kieran Kelly". Där skriver han att han tror Kelly var homosexuell och att han kämpade mot det. Det ska i sin tur ha format hans liv och lett honom in i kriminaliteten. Något som också ledde till att han mördade sin vän Christy Smith.

1953 puttade Kelly kompisen framför ett tåg. Anledningen ska varit att Smith påpekat att Kelly fortfarande inte var gift vid 30-årsåldern. Något som Platt tror att Kelly tog som att han visste att han var homosexuell.

Christy Smith dog och Kelly dömdes för mordet, och sedermera ett mord till efter att han erkänt att han dödat sin cellkamrat för att han snarkade högt.

Kelly åtalades även för ytterligare åtta mord men friades från alla dessa.

Misstänkt för ytterligare 30 mord

I boken skriver Platt att han tror Kelly begått ytterligare 21 mord och även varit inblandad i händelser som setts som självmord i tunnelbanan.

I olika rapporter står det att Kelly har varit ett vittne till överraskande många självmord i tunnelbanan. Platt skriver att han misstänker att Kelly puttat ner dessa personer och sedan meddelat polisen att offret precis innan sagt till honom att denne haft problem med ekonomin eller äktenskapet.

De andra personerna ska Kelly förföljt och sedan attackerat med en glasflaska tills de förblött, skriver Metro.

Kelly dog i fängelset 2001.

Du kanske också vill läsa om seriemördaren som hade 27 lik gömda i källaren.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!