Pappa misshandlade sin nyfödda dotter – skyllde på "spöklikt gestalt"

Den fem veckor gamla dottern misshandlades så illa att hon aldrig kommer kunna gå.


29-årige Rocky Uzzell misshandlade sin fem veckor gamla dotter Isabelle så illa att hon aldrig kommer kunna gå efter att en "spöklik person tagit kontroll över hans liv" och "han ville bli av med dottern", avslöjar en domare i målet för Daily Mail.

Uzzell och hans flickvän, Isabelles mamma, Katherine Prigmore, 24, dömdes till åtta års fängelse respektive 28 månaders fängelse för barnmisshandel och medhjälp till barnmisshandel.

Bildkälla: Facebook

I förhör har Uzzell avslöjat fruktansvärda detaljer om hur hans spöklika alter ego misshandlade dotter. Han säger blanda annat att han kommit in när hon legat i spjälsängen och tryckt sin hand mot hennes ansikte så hon inte fick luft.

– Han (alter egot reds.anm.) lyfte upp henne och satte henne på spisen. Han försökte strypa henne för att hon skulle sluta gråta. Hon ändrade färg och blev matt. Han lyfte upp henne i halsen och skakade henne, hårt. Hon var inte vid medvetande när han lade tillbaka henne i sängen, berättade Uzzell under förhör och tillade:

– Han ville inte att jag skulle ha barn. Han försökte bli av med barnet.

Bildkälla: Facebook

Dottern, som idag är tre år gammal, är rullstolsburen och måste äta genom ett rör för resten av hennes liv. Enligt domare Justice Keehan som dömde Uzzell så var hans "alter ego"-historia listig.

Keehan berättade även att Uzzell haft en svår barndom och att hans alter ego kunde vara som en "påhittad beskyddare".

Uzzell dömdes i maj 2015, men det först nu som uppgifterna om hans "alter ego" offentliggjorts.

Trots Uzzells förklaring dömdes han som om det varit han som skadat dottern medvetet. Både mamman och Uzzell tros dock lida av någon form av psykisk störning, skriver Daily Mail.

Bildkälla: Facebook

Nyheter24 har tidigare skrivit om mamman som anklagas för barnmisshandel för att hon köpt julklappar för 20 000 och Erika som skulle handla men istället blev vittne till barnmisshandel.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.