Man gripen efter nattklubbsmassakern i Istanbul – där 39 personer dödades

En man har gripits misstänkt för terrordådet mot en nattklubb i Istanbul på nyårsnatten där 39 personer miste livet.


Den man som tidigare pekats ut som misstänkt för skjutningen på nattklubben Reina i Istanbul på nyårsnatten har gripits, rapporterar CNN Turk.

Terroristen pekas ut som en 28-årig man från Uzbekistan. Mannen ska ha gripits tillsammans med sin 4-årige son under en instats, skriver sajten. Han har under de senaste 17 dagarna varit Turkiets mest jagade man.

Turkiska myndigheter har indikerat att uzbeken ska ha haft kopplingar till IS, och IS har själva tagit på sig attentatet. Polisen har tidigare gripit fem personer med koplingar till IS som ska ha misstänkts för att vara inblandade i dådet.

Gärningsmannen kopplades till dådet då fingeravtryck från nattklubben kunde matchas med en man som kommit till Turkiet från Syrien. Mannen vistades dock i Turkiet under falskt namn.

Tidningen Hürriyet har publicerat en bild på vad som påstås vara den misstänkte mannen då han är blodig.

Texten uppdateras.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.