Donald Trump har tagit sitt första verkställande beslut.
1 av 3
Donald Trump har tagit sitt första verkställande beslut. - Foto: TT
Donald Trump har skrivit på en exekutiv order för att stoppa "Obamacare", som har gett sjukförsäkringar åt runt 20 miljoner amerikaner.
2 av 3
Donald Trump har skrivit på en exekutiv order för att stoppa "Obamacare", som har gett sjukförsäkringar åt runt 20 miljoner amerikaner. - Foto: Ap
Nu är Donald Trump USA:s president.
3 av 3
Nu är Donald Trump USA:s president. - Foto: TT

Donald Trump har tagit sitt första beslut som president – går direkt på Obamacare

Trump har inte ens varit president i 24 timmar. Men han redan skrivit under en exekutiv order för att bromsa Obamacare.


USA:s nye president Donald Trump har tidigare pratat om att han kommer att stoppa Obamas hälso- och sjukvårdsreform "Obamacare", som har gett sjukförsäkringar åt runt 20 miljoner amerikaner.

Redan under sina första timmar som president visade Donald Trump att det inte bara var tomma ord. Under fredagen skrev han under en exekutiv order för att påbörja processen att stoppa Obamacare, skriver Fox News.

Att slopa Obamacare har varit ett av Donald Trumps löften under valkampanjen. Han har sagt att han kommer att ersätta sjukvårdsreformen, men har inte gått in på detaljer om hur han ska göra det.

I Sverige är vi vana vid att ha rätt till sjukförsäkring, men i USA ser det annorlunda ut. Många amerikaner har ingen sjukförsäkring alls, och det är bara runt en tredjedel av det amerikanska folket som har rätt till offentlig sjukförsäkring, skriver Aftonbladet.

Att påbörja slopandet av Obamacare är Donald Trumps första verkställande beslut.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!