Emma fick gå hem efter bara fem minuter på jobbet.
Emma fick gå hem efter bara fem minuter på jobbet. - Foto: Pexels/Instagram

Emma, 24, fick sparken – för att hon var "för snygg"

Emma hann inte vara på jobbet mer än några minuter innan hon fick gå hem igen.


Att arbetsmarknaden kan vara hård för unga personer är nog inget som kommer som en överraskning. Speciellt med många korttidsanställningar, inhopp och vikariat.

En person som fick smaka på just hur osäkert det kan vara var Emma Hulse, 24, som jobbar med att sköta filmkameror. Hon skulle göra ett inhopp på den London-baserade tv-kanalen UNIT TV. Men väl på plats vid 9.30 på morgonen, hennes pass skulle pågått till klockan 18.00, dröjde det bara fem minuter innan hon blev hemskickad igen, skriver Refinery 29.

– Min chef sms:ade mig och skrev att jag inte längre behövdes på plats. Jag gick då och pratade med den närmaste chefen på plats. Han frågade mig om "jag var en modell", och varför jag inte "inte gick på catwalks" istället.

Bildkälla: Instagram

Sedan ska den manlige chefen dessutom frågat Emma efter hennes nummer och föreslagit att de båda borde gå ut på en drink.

– Jag hade läppstift, men som jag såg det så var det inget olämpligt. Jag hade på mig en skjorta och byxor, säger Emma.

Bildkälla: Instagram

Enligt Emma, som frilansar som kameraskötare för flera olika företag, är det här första gången hon blivit hemskickad på grund av sitt utseende. UNIT TV:s ägare Adam Luckwell berättade för Evening Standard att personen som gav Emma sparken nu fått sparken från företaget.

– Det fanns flera saker vi var missnöjda med. Vi kände att det inte var någon som passade oss, och vissa av de saker han gjorde var inte i linje med vår policy, sade han till tidningen via Refinery29.

Bildkälla: Instagram

Nyheter24 har tidigare skrivit om personen som avskedades från Starbucks på grund av det som stod på koppen och Danielle som fick sparken för att hon nästan dog på jobbet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått sparken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Anhöriga släppta efter markmord

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.