Vem är svenske Nils Bildt i Fox News? Här är svaret

Nils Bildt är inte en talesperson åt försvarsmakten.


Under fredagen intervjuades Nils Bildt, svensk rådgivare i försvar och nationell säkerhet på amerikanska kanalen Fox News. Problemet är bara det att Nils Bildt inte är det.

DN har varit i kontakt med försvarsmakten och UD. Hos båda fick de samma svar. De vet inte vem det är.

Under intervjun ger Bildt sin på det svenska flyktingmottagandet. Han gav bland annat Donald Trump rätt i den kritik mot Sverige som han riktade under förra veckan.

Men vem är då denna Nils?

Nils Bildt har enligt Göteborgs-Posten bedrivit forskning vid King College i London där han studerat nationell säkerhet och försvarsrelaterade frågor. Och ska nu vara bosatt i Japan där han medverkat i tv-program samt skrivit för japanska tidskrifter i olika ämnen.

I ett mail till DN har han uttalat sig om händelsen:

"Jag deltog i Bill O’Reillys program på Fox News, det var Fox News redaktör som använde den titeln – jag hade själv ingen kontroll över deras val av titel. Jag är en oberoende analytiker baserad i USA."

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.