Flickan fick inte borda planet på grund av sina kläder.
1 av 3
Flickan fick inte borda planet på grund av sina kläder. - Foto: Pixabay
Flygbolaget United förbjöd flickan att borda planet.
2 av 3
Flygbolaget United förbjöd flickan att borda planet. - Foto: Pixabay
Tydligen är leggings högst "opassande" att flyga i.
3 av 3
Tydligen är leggings högst "opassande" att flyga i. - Foto: Pixabay

Tioåring hade "olämpliga" byxor – då fick hon inte flyga

En tioårig flicka skulle flyga från Denver med sin pappa. Plötsligt stoppade flygplatspersonal flickan på grund hennes klädval.


Flickan skulle flyga med bolaget United Airlines från Denver till Minneapolis, när personalen ska ha beordrat henne att antingen byta om – eller inte komma ombord över huvud taget. Enligt vittnen blev flickan då tvungen att gräva fram en klänning från sitt bagage.

Flera personer bevittnade flygplatspersonalens märkliga beslut och beskriver även hur två andra flickor, som inte haft något ombyte, ska ha nekats att boarda planet.

Behandlingen fick vittnen att reagera på sociala medier, något som snappades upp på Twitter. En av de som reagerat starkt är aktivisten Shannon Watts, som kritiserar flygbolaget.

Till de som ifrågasatte personalens agerande svarade flygbolaget med att citera sin egen policy, att de förbehåller sig rätten att neka passagerare tillträde ifall de inte är ordentligt klädda, skriver brittiska Metro.

Senare bytte bolaget försvarsstrategi, och meddelade att de inblandade flickorna haft företagsbiljetter, som ibland delas ut gratis till vänner och bekanta. För att flyga med dessa är klädkoden mer strikt. Skådespelaren Patricia Arquette gav då klockrent svar på tal:

Flygbolaget menar, trots kritiken, att de inte har gjort något fel.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Måste man vara välklädd när man flyger?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.