Amanda ex-partner mördade henne och kidnappade deras son.
1 av 2
Amanda ex-partner mördade henne och kidnappade deras son. - Foto: Facebook/Google maps
Mordet ägde rum i Delta, Ohio i USA.
2 av 2
Mordet ägde rum i Delta, Ohio i USA. - Foto: Google maps

Amanda blev mördad av sitt ex – hennes sista ord räddade sonen

Amanda Mangas blev mördad av sin sons pappa. Tack vare sina sista ord kunde polisen hitta det kidnappade barnet.


När polisen kom till platsen var det redan för sent för Amanda Mangas, 23. Efter att ha svarat på ett larm tidigt på tisdagsmorgonen kunde amerikansk polis hitta en skottskadad Amanda i sin pappas hem i Ohio.

Förövaren ska vara James Ramey, fadern till deras son, som redan en månad tidigare fått kontaktförbud efter att ha hotat Amanda till livet med en kniv.

Enligt polisen på plats löd Amandas sista ord: "Var är Winston?", något som fick dem att haja till. Snabbt insåg de att den tio månader gamla sonen Winston Ramey saknades i hemmet. Genom att skicka ut en så kallad AMBER-varning med information om barnets namn, utseende och var det senast befann sig till radio och tv kunde en omfattande sökning påbörjas.

Tack vare detta fick polisen in ett flertal tips och kunde stoppa en bil i Indiana, 241 mil bort, senare samma dag. I bilen fann de barnet och Amandas styvmamma, båda oskadda.

Ramey sitter nu häktad, och Amandas sörjande pappa säger sig vara stolt över att ha en dotter som oroar sig över sin son, även in i det sista, skriver CBS.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någonsin känt dig hotad av ett ex?
Tack för din röst!
Senaste nytt

L: Inför maxtak i skolan

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.