Fem personer döda och 40 skadade efter attacken i London

En attack, som enligt brittisk polis benämner som en misstänkt terrorattack, har krävt fyra människoliv i London.


Under onsdagen bröt en skottlossning ut utanför parlamentet i London. Samtidigt kom rapporter om att flera människor skadats då de körts på av en bil en bro i närheten.

Enligt en reporter hos BBC ska händelseförloppet varit följande; bilen körde på människor på Westminster bridge, för att sedan krascha in i staketet vid parlamentet.

Föraren ska då ha lämnat bilen och försökt ta sig in i parlamentsbyggnaden. Han stoppades då av en polis, som knivhöggs av gärningsmannen.

Mannen, som beskrivs som medelålders, sköts då av en annan polis.


Håll koll på händelserna i London med BBC:s livesändning.


Strax efter klockan halv fem gick brittisk polis ut med att de behandlar incidenten som en terrorattack, tills de vet vad det är som har hänt.

Aftonbladet har pratat med svenska Susanne som blev vittne till skjutningen utanför parlamentet.

– De skjuter från andra sidan parken, vi tror att det är skott för det är en hög smäll. De springer emot oss och det är svårt att säga för det går väldigt fort, säger hon om händelsen.

Susanne ska ha befunnit sig så när att polisen började knuffa bort henne och sällskapet.

– Det som händer när han skjuter ner honom är att folk börjar springa åt alla håll, säger hon till Aftonbladet.

Enligt polisen ska fem personer vara döda, inklusive gärningsmannen och en polisman, efter attacken och över 40 personer ska ha skadats. Enligt läkare ska flera personer ha "katastrofala skador".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.