- Foto: Vita huset/TT

Donald Trump gör bort sig – räddas i sista sekund av Melania

Under påskfirandet i Washington glömde Donald Trump att lägga handen på bröstet under nationalsången. Som tur var hade Melania koll.


Du vet säkert att de flesta amerikaner skulle beskriva USA som "det bästa landet på jorden" och att hålla handen på hjärtat när nationalsången spelas sitter i ryggmärgen. Eller kanske inte ändå?

Giphy

I dagarna var dags för Donald Trump och hans fru Melania Trump att vara värdar för det årliga, och massivt stora, påskfirandet i Vita huset där presidenten och landets "first lady" letar påskägg tillsammans med barn från alla 50 stater och håller tal. Men det höll på att gå illa. Under nationalsången så glömde presidenten att lägga handen på hjärtat. Men han hade tur att Melania var vaken och snyggt knuffade till honom lätt.

Men kamerorna missar inga detaljer – och givetvis blev det här påskhelgens stora snackis.

En del personer på sociala medier var på allvar upprörda över presidentens "miss" och på nyhetssajten New York Daily News slänger de sig med orden "So much for 'America first'" som bekant blev Trumps ledord under presidentvalet. Kommentarer på Twitter blandas mellan att skämta om Trump letar efter sitt hjärta till att berömma Melania för hennes "hjälteinsats".

Twitter

Det är ju inte första gången som Donald gör bort sig i offentliga sammanhang. Ni minns väl när han inte följde traditionen av att vänta på sin fru?

Påskfirandet är en årlig tradition som infördes 1878, men i år var det inte bara president Trump som gjort bort sig. Den nya administrationen var oerhört sen med planeringen av festen, enligt flera amerikanska medier. Trots det blev det ändå lyckat.

Kanske var Trumps hjärna lite full av tankar eftersom en ny opinionsundersökning visar att bara 45 procent av amerikanerna tror att han kommer att genomföra sina vallöften, enligt Metroxpress.

Läs också om varför internet hånade Melania Trumps första officiella Vita huset-bild – eller minns ni den mystiska detaljen som Trumps livvakt visade?

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du glömt någonting viktigt någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.