Steve Stephens la upp tre videos på Facebook. För en där han säger att han ska döda, sedan en som visar själva mordet han nu är misstänkt för och till sist sänder han live och erkänner mordet.
1 av 2
Steve Stephens la upp tre videos på Facebook. För en där han säger att han ska döda, sedan en som visar själva mordet han nu är misstänkt för och till sist sänder han live och erkänner mordet. - Foto: TT Bild / TT Bild
74-årige Robert Godwin från Ohio mördades i videon.
2 av 2
74-årige Robert Godwin från Ohio mördades i videon. - Foto: TT Bild

"Facebook-mördaren" har hittats död – efter vild polisjakt

Steve Stephens misstänks för att ha skjutit en man till döds i en video på Facebook. Nu har han hittats död.


Steve Stephens blev snabbt USA:s mest jagade man. Han misstänks ha filmat och postat en video av ett mord på Facebook.

Klippet föreställer Steve som skjuter en äldre man till döds. Allt framför ögonen på Facebook-användare världen över.

Bildkälla: Facebook

Mannen erkände dessutom mordet i en livevideo strax efter mordet. I fem minuter sände han för att erkänna allt han gjort. Han har sedan dess varit jagad av polisen som bett invånare i Ohio, Indiana, Michigan, New York och Pennsylvania att vara uppmärksamma.

Nu kommer nya uppgifter som pekar på att "Facebook-mördaren" är död. Han ska enligt TMZ ha tagit sitt eget liv på ett ställe beläget 90 minuter utanför Cleveland. Polisen har bekräftat att dödsfallet tog plats och det ska ha skett efter att Stephens blev jagad av polisen.

Då sköt Stephens sig själv i huvudet nära en grundskola i Erie, Pennsylvania.

Mord-videon låg kvar på Facebook under flera timmar. I inlägget ber Facebookchefen Justin Osofsky om ursäkt för att de inte agerade snabbare.

"Det var ett fruktansvärt brott – ett som inte hör hemma på Facebook, och går emot vår policy och allt vi står för", skriver Osofsky i inlägget.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Adam Mayo som sände live när polisen sköt mot honom med tårgas. Se det här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.