1 av 2
- Foto: TT Bild / Faksimil Google Maps
2 av 2
- Foto: TT Bild

Kattmördare sätter skräck i husdjursägare – hundratals katter halshuggna

En ökänd kattmördare sätter skräck i staden. Nu har ännu en katt brutalt dödats.


Kattägare i Chatham, London, har uppmanats att vara på sin vakt efter att en halshuggen katt hittats i sin ägares trädgård, skriver Kent Online.

Samma dag hittades två dödade rävungar, och en hade liknande skador.

Det här är inte första gången ett brutalt kattmord utförs i området. Djurräddningsorganisationen Animals Lost and Found säger att de sett andra katter som torterats på samma sätt och misstänker att det är den ökände kattmördaren M25, vars identitet är okänd, som ligger bakom.

– Hon hade blivit halshuggen och hennes svans var avskuren. Som i alla de här hemska fallen var där inget blod, vilket tyder på att det här inte utfördes av ett djur utan av en människa, säger Natasha McPhee, från Animals Lost and Found.

– Jag tror att det är samma person, känd som M25-mördaren, som gör det här. Vi känner kvinnan som äger katten och hon är fortfarande i chock, säger hon till Kent Online.

Organisationen SNARL, som jobbar för djur ska må bra, har tillsammans med polisen undersökt över hundratals liknande fall.

– Vi har haft ungefär 220 kroppar, mest katter, men också ett fåtal rävar. Det började i södra Londonområdet, men har nu spridit sig till Kent och så långt som till Manchester, säger Tony Jenkins, SNARL, till Kent Online.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du katt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.