Dottern kvävdes av populär leksak – nu vill mamman varna andra

Fidget spinner är en populär leksak världen över, men nu varnar en mamma för farorna efter att hennes dotter fick köras till sjukhus.


Det var i lördags som en amerikansk mamma körde hem från badet med sin dotter Britton, varpå hon plötsligt hörde märkliga ljud från bilens baksäte.

– Jag tittade i backspegeln och såg att hon dreglade och att hennes ansikte blev rött. Hon gav ifrån sig ljud i panik, så jag stannade genast bilen, skriver mamman Kelly Rose Joniec i ett inlägg på Facebook.

Det visade sig att dottern hade fått i sig en liten del av den populära leksaken Fidget spinner i halsen, och börjat kvävas. När mamman insåg vad som skett tillkallade hon genast ambulans, och väl på sjukhuset kunde röntgenbilder visa vad som hänt.

KullagerDet var denna del som Britton hade fått i halsen. Bildkälla: Facebook

Flickan blev nedsövd varpå läkarna kunde ta bort leksaksbiten från hennes hals, och som tur var klarade sig Britton lindrigt undan. Men nu vill mamman varna andra, då leksaken, åtminstone i USA, ska sakna en rekommenderad ålder.

– Alla barn leker med dem, och kullagren i leksaken ramlar lätt ut. Har du barn under åtta år borde du verkligen vara beredd på att de kan sätta dem i halsen, skriver hon i sitt Facebook-inlägg.

Leksaken Fidget spinner är från början designad för barn med ADHD och autism, men har på senare tid blivit populära bland småbarn världen över. På flera skolor i USA och Storbritannien har de nu till och med förbjudits i klassrum, skriver danska MX.

Hela mammans inlägg kan du läsa här:

Kille svalde hundleksak – nu piper han

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har dina barn en Fidget spinner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.