1 av 3
- Foto: Stella/Twitter
2 av 3
- Foto: Peter Byrne/TT Bild
3 av 3
- Foto: The Press Association / Peter Byrne

Detta vet vi om misstänkta terrorattacken på Ariana Grande-konserten

Det var sent under måndagskvällen som en Ariana Grande-konsert i Manchester skakades av en eller två explosioner.


1. En eller två explosioner

Det finns uppgifter om en eller två smällar, kort efter att konserten avslutats, runt 23.30. Explosionen eller explosionerna ska ha skett precis vid utgången, när besökarna var på väg ut från arenan. Uppemot 20 000 personer ska ha befunnit sig på plats.

2. Döda och skadade

22 personer har bekräftats döda, och 59 personer har skadats. Båda siffrorna kan komma att stiga. Polisen har bekräftat att barn finns bland offren. Här kanske du läsa mer om de som fortfarande saknas.

3. Många barn befann sig på konserten

Många barn fanns i publiken med sina föräldrar. Nu söker föräldrar efter sina försvunna barn i sociala medier, under hashtagen #missinginmanchester.

4. Utreds som terrorattack

Polisen i Manchester har gått ut med att man utreder händelsen som en misstänkt terrorattack, tills man får något annat bekräftat.

5. Inga uppgifter om skadade svenskar

UD har gått ut med att man inte fått in uppgifter om att svenskar ska ha skadats. Ungefär 90 000 svenskar bor i Storbritannien.

6. Vittnesuppgifter

– Det var ett ovanligt ljud, det var därför alla fick panik. Alla grät. Alla tryckte inåt, det var därför det var så svårt att komma ut, säger en 17-årig flicka som Sky News har pratat med.

17-åringen var på konserten med sin mamma, och nu vet hon inte var hon är. Andra berättar om hur döda kroppar "låg överallt".

7. Ariana Grandes reaktion

Ariana Grande har kommenterat händelsen på Twitter:

"Förkrossad. Från djupet av mitt hjärta, jag är så ledsen. Jag finner inga ord."

8. Theresa May ställer i valkampanj

Storbritanniens premiärminister Theresa May uppger att hon ställer in sin pågående valkampanj på grund av nattens händelser.

9. Dödligaste attacken sedan 2005

Om det rör sig om en terrorattack är detta den dödligaste i Storbritannien sedan dådet i Londons tunnelbana 2005. Då omkom 56 personer.

10. Misstänkt gärningsman ska ha dött

Vid 08-tiden på tisdagen kom uppgifter från Manchester-polisen om att en misstänkt gärningsman ska ha dött i attacken. Polisen säger att mannen utlöste en hemgjord bomb och man tror än så länge att han agerade ensam.

Enligt Sky News ska polisen vara relativt säker på att de känner till gärningsmannens identitet.

11. En 23-årig man har gripits misstänkt för kopplingar till attacken

Detta rapporterar Sky News.

12. IS har tagit på sig attacken

Under tisdagseftermiddagen rapporterade flera nyhetsbyråer att terrororganisationen IS har tagit på sig dådet. Detta enligt deras egna propagandaorgan al-Amaq.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.