Nu erkänns homosexuella äktenskap i Taiwan. Det banar väg för att öppna för att homosexuella ska få gifta sig i landet.
Nu erkänns homosexuella äktenskap i Taiwan. Det banar väg för att öppna för att homosexuella ska få gifta sig i landet. - Foto: TT

Äntligen! Samkönade äktenskap blir lagliga i Taiwan

Asiatiska önationen Taiwan har beslutat att samkönade äktenskap ska vara lagligt – och snart kan landet göra samkönade bröllop lagligt.


Nu har den asiatiska önationen Taiwan beslutat sig för att göra samkönade äktenskap lagligt i landet. Det slår en författningsdomstol fast i en dom.


Med andra ord betyder det att de erkänner homosexuella par som gift sig i ett annat land. I statens ögon är de alltså gifta.

TT

Det här banar i sin tur vägen för att landet blir först i Asien med att tillåta samkönade par att gifta sig i landet. Det rapporterar Bloomberg.

Taiwans flagga. Bildkälla: TT

Regeringen har två år på att legalisera homosexuella äktenskap. Två andra länder erkänner homosexuella äktenskap utförda i andra nationer – Israel och i vissa delar av Japan.

Än så länge utför inget land i Asien homosexuella bröllopsceremonier. Nyligen blev det "inte olagligt" att vara gift med en person av samma kön i Kambodja och Vietnam.

Samkönade äktenskap är lagliga i 23 länder. Dessa är Sydafrika, Argentina, Brasilien, Kanada, Colombia, Mexiko, USA, Uruguay, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Island, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige (sedan 2009!) och Nya Zeeland.

I mars blev det lagligt för samkönade par att gifta sig i Finland.

Läs också mer om homosexuellas rättigheter i världen här.

TV: Gaykillens svar till hatprästen är helt klockrent

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du gifta dig någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.