Hemlösa Chris Parker, 33, hyllas som hjälte efter bombdådet i Manchester i måndags kväll.
1 av 9
Hemlösa Chris Parker, 33, hyllas som hjälte efter bombdådet i Manchester i måndags kväll. - Foto: TT BILD/Faksimil ITV News Twitter
Självmordsattentatet tog 22 liv, varav många av dem var barn.
2 av 9
Självmordsattentatet tog 22 liv, varav många av dem var barn. - Foto: TT BILD
Ett av offren har identifieras som åttaåriga Saffie Rose Roussos.
3 av 9
Ett av offren har identifieras som åttaåriga Saffie Rose Roussos. - Foto: TT BILD
Stortbritannien är ett land i sorg.
4 av 9
Stortbritannien är ett land i sorg. - Foto: TT BILD
Just det faktum att det var så många barn som befann sig på platsen har skapat stor förtvivlan hos allmänheten och de drabbade.
5 av 9
Just det faktum att det var så många barn som befann sig på platsen har skapat stor förtvivlan hos allmänheten och de drabbade. - Foto: TT BILD
Polis på plats strax efter attentatet.
6 av 9
Polis på plats strax efter attentatet. - Foto: TT BILD
Unga fans tas omhand av polis och räddningstjänst.
7 av 9
Unga fans tas omhand av polis och räddningstjänst. - Foto: TT BILD
Ett hav av blommor.
8 av 9
Ett hav av blommor. - Foto: TT BILD
Hemlösa Chris Parker var på plats i arenan och försökte hjälpa de drabbade.
9 av 9
Hemlösa Chris Parker var på plats i arenan och försökte hjälpa de drabbade. - Foto: Faksimil ITV News Twitter

Hemlösa Chris hyllas som hjälte i Manchester: "Hon dog i mina armar"

Efter bombdådet i samband med Ariana Grandes konsert, har allmänheten samlat in närmare 800 000 kronor åt hjälten Chris Parker.


Bombdådet som skakade Storbritannien i måndags kväll har hittills inneburit att 22 personer, varav flera barn, har mist livet. Många är fortfarande svårt skadade.

Det var efter en konsert med Ariana Grande som bomben detonerade. Tusentals barn befann sig på platsen.

Vid Manchester Arena fanns också hemlösa Chris Parker, 33. Sedan ungefär ett år tillbaka brukar tigga pengar inne i entrén till arenan i samband med att folk lämnar konserter, vilket han även gjorde den här kvällen.

När bomben exploderade föll han till marken av tryckvågen. Direkt därefter reste han sig upp och sprang in i byggnaden för att hjälpa drabbade. Det var folk överallt som sprang i panik.

Chris Parker berättar hur han först hjälpte en liten flicka som hade förlorat båda sina ben i samband med explosionen.

Han svepte in henne i en tröja och frågade var hennes föräldrar fanns. Flickan svarade "min pappa är på jobbet och min mamma är där uppe" vilket fick Parker att misstänka att flickans mamma förmodligen hade dött i attacken.

Snart därefter försökte Chris Parker hjälpa en svårt skadad kvinna i 60-årsåldern som hade varit på konserten med sin familj. Kvinnan dog i hans armar.

– Jag har inte kunnat sluta gråta. Det värsta av allt är att det var på en barnkonsert. Det var bultar och muttrar över hela golvet. Folk hade hål i sina ryggar. Det är skriken jag inte kan komma över, sa Chris Parker i en intervju med Independent strax efter händelsen.


Strax efter att intervjun publicerades började hyllningarna till Chris Parker strömma in från allmänheten.

Michael Johns var en av de som berördes av Parkers osjälviska hjälteinsats. För att visa sin tacksamhet såg han till att ordna crowndfunding via GoFundMe.

– Som så många andra blev jag helt bestört när jag hörde om det fruktansvärda som hände i Manchester. Bland alla fruktansvärt sorgliga detaljer så var det en berättelse som grep och berörde mig djupt.

– Därför bestämde jag mig för att hjälpa en av de mest utsatta personerna i vårt samhälle, som så osjälviskt ställde upp för sina medmänniskor med stort mod, sa Michael Johns under gårdagen till Independent.

Målet från Johns sida var från början att få in 1 000 pund till Chris Parker från allmänheten. Men i takt med att initiativet nådde resten av världen så växte också summan i rasande takt.

Johns insamling är i skrivande stund efter knappt ett dygn uppe i 33 826 pund, motsvarande 381 720 svenska kronor.

En annan insamling har också startats via Just Giving, som är uppe i 35 556 pund.

Med andra ord har nu totalt över 780 000 svenska kronor samlats in till den hemlösa hjälten Chris Parker, som ser ut att kunna leva ett så bra liv framöver som varje människa förtjänar att göra.

Under torsdagen gick de brittiska myndigheterna ut med namn och bild på en av de misstänkta personerna i Manchesterdådet, hans namn är Salman Abedi.

Här kan du se det vet vi om misstänkta terrorattacken på Ariana Grande-konserten hittills:


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!