Apples nya trådlösa teknologi.
1 av 2
Apple sökte den 28:e decemeber patent på ny teknologi som skulle kunna revolutionera din vardag. - Foto: TT
Apples nya patent kan göra det möjligt att ladda trådlöst.
2 av 2
Om den nya teknologin fungerar skulle vi i framtiden kunna ladda våra mobila enheter helst sladdlöst. - Foto: TT

Apples nya teknologi – nu kan du slippa sladdar helt och hållet

Den 28:e december sökte Apple patent på ny teknologi som kan göra det möjligt att ladda dina enheter samtidigt, helt sladdlöst.


Den 28:e december sökte Apple patent på ny teknologi som ska göra det möjligt att ladda sina mobila enheter – helt utan sladd, skriver Economic Times

Den nya patentansökan rör något som verkar vara ett trådlöst laddningssystem. Det vill säga ett system som möjliggör att man kan ladda enheter utan att ha dem inkopplade i väggen. 

Det har tidigare gjorts försök att skapa liknande teknologi, men man har stött på flera förhinder vad gäller avstånd mellan enheten och laddningsstationen, och säkerhetsrisker. Men det verkar nu som att Apple kan ha kommit på lösningar på dessa. 

Bildkälla: TT

Patentet visar teknologi som möjligtvis skulle kunna ladda ett flertal enheter samtidigt. Enheterna som ska kunna laddas inkluderar mobiltelefoner, digitala klockor, bärbara datorer och läsplattor. 

Laddningssystemet ska också kunna ställas in av användaren, på så sätt att användaren kan bestämma vilken enhet som är viktigast att laddas – och på det viset se till att just den enheten prioriteras av laddningssystemet.

Ett exempel skulle vara att man har en bärbar dator, läsplatta och mobil uppkopplad på laddningssystemet, men känner att det är viktigast att mobilen alltid är laddad. Då skulle man, teoretiskt sätt, kunna ställa in laddningssystemet på så att systemet alltid prioriterade att ladda mobilen först. 

I nuläget är inget säkerställt och Apple har själva inte gått ut med något uttalande, skriver Economic Times

Men man kan ju alltid hoppas. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja kunna ladda mobilen trådlöst?
Tack för din röst!