TUPAC
Chefen skickade ett massutskick med Tupac-texter till sina 4 300 anställda. - Foto: Rights Managed/TT, Twitter/xor, Twitter/timkmak

66-åring tvingades sluta jobba – var för besatt av Tupac

En chef för ett företag i Iowa fick nyligen sparken. Anledningen? Han var ett för stort fan av rapparen Tupac.


Jerry Foxhoven jobbade som direktör för Iowa's Department of Human Services.

Men han var inte direkt en vanlig chef.

66-årige Jerry var nämligen ett stort fan av Tupac Shakur, den världsberömde men bortgångne rapparen.

Tupac Shakur. Bildkälla: Mike Segar/TT

Skickade låttexter till 4 300 anställda

Han var ett så pass hängivet fan att han till och med skickade ut mejl till sina 4 300 anställda, innehållandes låttexter från Tupacs musik.

Jerry avgick från sin tjänst ganska abrupt efter att han skickade ut ett mejl, som påminde personalen om att det snart var dags för Tupacs födelsedag. Dock var det mejlet bara ett av många Tupac-relaterade mejl han tidigare skickat ut.


Bildkälla: Twitter/timkmak
Ett av de mejl som Jerry skickade ut. Bildkälla: Twitter/timkmak

Delade med sig av Tupac-inspirerade kakor

Enligt Unilad brukade chefen ha "Tupac-fridays", där han hyllade artisten genom att spela hans musik varje fredag på kontoret.

På Jerrys 65-årsdag hade han delat med sig av Tupac-inspirerade kakor med texten "Thug life" på.

Totalt sett hade Jerry skickat ut 350 mejl som innehöll "Tupac" eller "2Pac" under två års tid. Trots att de flesta anställda inte verkade ha något emot det, utan snarare såg det som ett sätt för chefen att inspirera, så var det en i personalen som tillslut gick och klagade till de högre ansatta.

Fick sparken

Kim Reynolds, statsguvernören, tog därefter beslutet att avsäga Jerry Foxhoven. Något som inte framgick i uppsägningen var huruvida mejlen som han hade skickat ut påverkade beslutet eller inte.

66-åringen fick ingen ordentlig förklaring till beslutet, men enligt Associated Press trodde han inte att det berodde på sin hängivenhet till Tupac.

En talesperson inom företaget förklarade i ett pressmeddelande att det fanns flera faktorer som ledde till Jerrys uppsägning, skriver Unilad.

Kärleksfull respons på Twitter

Tim Mak var den som publicerade mejlet och förklarade situationen på Twitter. Han möttes av flera svar från sina följare, som tydligt stod på Jerrys sida.

Glad respons på Twitter. Bildkälla: Twitter/timkmak
Bildkälla: Twitter/timkmak
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du velat ha Jerry som chef?
Tack för din röst!