Bebis med hjärtproblem överlevde corona – här hyllas hon

6 månader gamla Erin hade redan problem med både hjärta och lungor när hon insjuknade i covid-19. Nu har ett mirakel skett och hon är friskförklarad.


Erin är bara sex månader gammal och hade redan problem med både sitt hjärta och sina lungor när hon smittades av coronaviruset. Hjärtskärande bilder på den lilla flickan med syrgasmask och flera slangar inkopplade spreds över världen. 

Bilden på Erin som vårdas för coronaviruset

Hon vårdades på Alder Heys barnsjukhus i Liverpool, England och så sent som för två veckor sedan låg hon på intensiven där, skriver Daily Mail. 

Hon hade tidigare genomgått en operation för sina problem i hjärta och lungor, och föräldrarna fick efter det veta att Erin hade covid-19. 

Kunde friskförklaras

Efter att ha kämpat med sjukdomen i ungefär två veckor kom den lyckliga nyheten om att hon klarat sig och nu kunde friskförklaras. 

"Erin överlevde viruset efter ett antal upp och nedgångar. Men vi vill att folk ska veta att viruset inte behöver vara en dödsdom för personer med underliggande sjukdomar" sa Erins pappa enligt Daily Mail

Erin överlevde viruset

När Erins säng rullades ut från intensiven till en vanlig avdelning på sjukhuset stod sköterskorna och läkarna i korridoren och applåderade den lilla, starka flickan. Ögonblicket fångades på film och du kan se de i klippet ovan. 

Erin kommer behöva fortsatt vård för andra medicinska orsaker men är verkligen en liten kämpe. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!