Madeleine McCann
Madeleine McCann är död, menar tyska åklagaren. - Foto: AP via TT

Åklagare i ny intervju: Har bevis för att Madeleine McCann är död

Det råder inga tvivel längre. Madeleine McCann, som försvann från ett hotell i Portugal 2007, är död. Det säger tyska åklagaren i ny intervju.


Den tyska åklagaren Hans Christian Wolters har bevis på att Madeleine McCann, som försvann spårlöst 2007, är död. 

Under sommaren har tysk polis genomfört ett massivt sökarbete på en tomt i tyska Seelze, utanför Hannover, efter att en ökänd pedofil pekats ut som misstänkt. 

I en intervju med portugisiska RTP, får åklagare Wolters en direkt fråga om man har hittat bevis på att ”Maddie” är död. 

– Ja, svarar Wolters då.

Han fortsätter: 

– Vad det är vi har för något kan jag inte säga, säger han i intervjun, skriver tyska Bild. 

13 år utan svar

Det var i maj 2007 som den då treåriga Madeleine McCann försvann från ett hotell i portugisiska Algarve, medan hennes föräldrar var ute och åt på restaurang. 

Under åren har teorierna om McCanns försvinnande varit många – det har till och med spekulerats i om hon forfarande kan vara vid liv. 

Men i år har fallet tagit en oväntad vändning, efter att en tysk man som allas "Christian B" pekats ut som huvudmisstänkt. 

Christian B sitter just nu i tyskt fängelse för ett annat brott – och man tror att han var den som förde bort Madeleine McCann. Christian B jobbade på Algarvekusten 1995-2007, skriver Bild

Under sommaren har allt fler uppgifter kommit om att man hittat bevis i närheten av Christian B:s bostad, men polisen har varit mycket förtegen om vad man hittat. 

LÄS MER: Hård kritik mot danskt barnprogram – där vuxna strippar för barn

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!