Tre poliser i Colorado har blivit avstängda efter ett brutalt polisingripande mot en demenssjuk kvinna.
Tre poliser i Colorado har blivit avstängda efter ett brutalt polisingripande mot en demenssjuk kvinna. - Foto: Loveland Police Department/The Life & Liberty Law Office/Youtube

Här brottas demenssjuk kvinna ner av polis – skrattar efteråt

Tre poliser har blivit avstängda efter att ett videoklipp, från en kroppskamera, spridits online. I klippet kan polisen i Loveland, Colorado, ses brotta ner en 73-årig dement kvinna – vars axel då dras ur led.


Det var den 26 juni förra året som den demenssjuka 73-åriga kvinnan ska ha lämnat affären Walmart med varor till ett värde av drygt 100 kronor utan att betala, enligt The Washington Post. Anställda tillkallade då polis, vilka fann kvinnan längs med en väg i närheten. 

Bildkälla: Loveland Police Department/The Life & Liberty Law Office/Youtube

Kvinnan ska då ha plockat blommor vid vägkanten, och trots att hon inte uppträdde hotfullt, brottades hon snabbt ner av polisen när hon inte förstod vad de ville henne. 

I videon kan den uppenbart skärrade kvinnan höras säga "jag ska gå hem" vid upprepade tillfällen.

Polisen skrattar åt det brutala polisingripandet

I samband med ingripandet slets kvinnans axel ur led – något som poliserna senare, via övervakningskameror på polisstationen, ses skratta åt.

– Redo för när den knäcks? Hör ni hur den knäcks?, säger en av poliserna när han tittar på klippet från sin kroppskamera, samtidigt som den svårt skadade kvinnan sitter i arresten. 

Bildkälla: Loveland Police Department/The Life & Liberty Law Office/Youtube

– Det här är kanon, fortsätter samma polisman.

– Jag älskar det, säger hans kollega.

Nekades vård i sex timmar – poliserna stängs av

Kvinnan, vars axel alltså slets ur led och som senare visade sig ha en fraktur, nekades vård i sex timmar. I ett inlägg på Facebook under förra veckan meddelade polisen i Loveland att de inlett en intern utredning och att de tre poliserna som syns i videoklippen blivit avstängda.

Även distriktsåklagaren Gordon McLaughlin har inlett en utredning av händelsen och säger till NBC News att han tagit del av videomaterialet och finner det "väldigt oroande". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!