Kvinnas kropp hade mumifierats – hittades två år efter hennes död
Bilderna är genrebilder. - Foto: Nina Varumo/SvD/TT och Claudio Bresciani/TT

Kvinnas kropp hade mumifierats – hittades två år efter hennes död

Kvarlevorna från 70-åriga Marinella Beretta hittades i hennes hem i italienska staden Como två år efter hennes död. Kroppen hade då mumifierats – och satt fortfarande på en köksstol.


Mumifierade kvarlevor av en italiensk kvinna hittades av polisen, fortfarande sittandes på köksstolen där hon dog över två år tidigare, skriver Mirror.

Kroppen hittades i distriktet Prestino i staden Como, i nordvästra Italien. 

Marinella Beretta, 70, som kom från den närliggande kommunen Erba, ska inte ha haft några släktingar vid liv och hade sålt sitt hus. Men hon fortsatte bo i huset under ett nyttjanderättsavtal. 

Den nya ägaren, en icke namngiven schweizisk man, larmade polis efter att grannarna sade åt honom att träden i trädgården var i dåligt skick. 

Polisen åkte till fastigheten och upptäckte då kvinnans kvarlevor inne i huset.

Misstänks ha dött av ensamhet

Händelsen utreds nu för att kunna fastställa den exakta dödsorsaken, men det man misstänker just nu är att kvinnan dog av ensamhet. 

Det är ännu oklart hur hennes kropp blev mumifierad. Naturlig mumifiering är väldigt sällsynt, men kan inträffa i förhållanden med extrem kyla, torrhet eller syrebrist. 

– Det som hände med Marinella Beretta i Como, den bortglömda ensamheten, gör ont i vårt samvete, säger den italienska politikern Elena Bonetti som ansvarar för familjerelaterade frågor, enligt Mirror

– Vi har en plikt, som en gemenskap som vill förbli enad, att minnas hennes liv. Ingen får lämnas ensam, menar hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!