Google maps, Helsingborg
Google maps, Helsingborg

Helgprognos för Helsingborg vecka 42

Helgen i Helsingborg kommer att präglas av blåst och regn, med vindhastigheter på upp till 13.6 m/s och regnmängder på upp till 14.3mm. Det rekommenderas att ta med regnkläder och vara förberedd på en blåsig helg. Dock kommer söndagen att bli betydligt lugnare och torrare, med en temperatur på 14 grader.


Fredag 20/10
Regn: 1 mm
Vind: 12.9 m/s
Lördag 21/10
10°
Regn: 14.3 mm
Vind: 13.6 m/s
Söndag 22/10
14°
Regn: 0 mm
Vind: 4.8 m/s

Fredag 20/10 kommer Helsingborg att mötas av en blåsig och regnig dag. Vindhastigheten kommer att ligga på 12.9 m/s, vilket kan göra det lite svårt att hålla paraplyet på plats. Regnmängden förväntas vara 1mm, vilket inte är särskilt mycket men tillräckligt för att behöva ta med en regnjacka. Temperaturen kommer att ligga på 6 grader, så det kan vara bra att klä sig varmt. Molnen kommer att dominera himlen under hela dagen.

Lördag 21/10 ser ut att bli ännu blåsigare och regnigare än fredagen. Vindhastigheten kommer att öka till 13.6 m/s, vilket kan vara ganska påfrestande för håret. Regnmängden förväntas vara hela 14.3mm, så det kan vara bra att stanna inomhus eller ta med en rejäl regnrock om man ska ut. Temperaturen kommer att ligga på 10 grader, vilket är något mildare än fredagen. Molnen kommer att fortsätta att täcka himlen.

Söndag 22/10 kommer vinden äntligen att lugna ner sig och ligga på 4.8 m/s. Det blir en betydligt mer behaglig dag att vara utomhus på. Regnmängden förväntas vara 0mm, så det blir en torr dag utan behov av paraply eller regnkläder. Temperaturen kommer att stiga till 14 grader, vilket är riktigt skönt för årstiden. Molnen kommer fortfarande att vara närvarande, men det kan även bli lite glimtar av solen.

Så för de som planerar att tillbringa helgen i Helsingborg kan det vara bra att vara förberedd på blåst och regn under fredagen och lördagen, men sedan njuta av en lugnare och torrare söndag med lite mildare temperaturer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!