1 av 2
- Foto: Faksimil/TT
2 av 2
- Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Ny pryl översätter allt som sägs i realtid

Är du för lat för att lära dig ett nytt språk? Nu har det kommit en teknisk lösning som översätter allt du hör i realtid!


Kommer du ihåg den lilla fisken Bable fish från Liftarens Guide till Galaxen? Det var en fisk man stoppade in i ena örat, som sedan översatte alla olika språk till ett språk du förstår.

Nu verkar det som att bable fish till slut har blivit verklighet, men inte i form av en fisk, utan som en hörsnäcka som översätter allt som sägs i realtid.

Det låter ganska sjukt, men företaget Waverly Labs säger sig ha lyckats bygga en sådan hörsnäcka, och de har gett den namnet Pilot.

Själva teknologin bygger i grunden på en app du har på telefonen – det är där allt inspelande och översättande sker – men för att använda produkten krävs det att du också har en snäcka i örat som ser ut ungefär som en hörapparat.

Det är fortfarande ganska oklart hur väl produkten fungerar, men nedan finns i alla fall en reklamfilm från företaget, som sägs beskriva hur väl översättningssnäckan fungerar. Den kan du se nedan.

Priset ligger på drygt 2 000 kronor, och det går redan nu att förbeställa prylen via en crowdfundingkampanj hos sajten Indiegogo.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha en sån här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Meta samarbetar med Microsoft, Asus och Lenovo för att få fart på sin VR-satsning.

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.