- Foto: Faksimimontage

Forskare avslöjar: Den här superhjälten är bäst – och du kan nog gissa vem det är

Ibland är matte också en superkraft.


Nu har frågan som nördar har grälat om i årtionden äntligen fått ett svar – vilken superhjälte är egentligen bäst? Nu har vetenskapen äntligen tagit sitt ansvar och räknat på det och kommit fram till ett definitivt resultat

IFLScience skriver om ett team som sammanställt en mängd uppsatser från universitetet i Leicester, som tillsammans äntligen ger ett vetenskapligt svar på den eviga frågan.

Något orättvist är Batman supersist, mest för att hans flygande med hjälp av cape antagligen skulle döda honom när han försökte landa.

Bland superhjältarna med faktiska superkrafter kanske man ska vara mest orolig för Spindelmannen. Eftersom spindeltråd kan töja sig mer än 40 procent så skulle han behöva otroligt noggrann med hur mycket tråd han använder när han svingar sig över New Yorks gator. En krasch är alltså nästan oundviklig.

En annan som kanske inte haft mest tur i gammastrålnings-lotteriet är Flash, vars snabba metabolism och cellgenerering skulle göra honom extremt känslig för muterande celler. Då hans celler omsätts för ett helt liv varje år, så är risken för exempelvis cancer väldigt hög.

Första pris ger forskarna till Superman. Hans förmåga att absorbera och använda solens energi ger honom ett stort försprång, och sen är det ju även den där lilla grejen att han kan vända hela jordens rotation.

Vetenskapen har talat och resultatet är tydligt – Superman är bäst och Batman är sämst.

Även om vi inte alla är super kan alla ändå vara hjältar, är det ju aldrig fel att drömma.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du team Superman?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.