Svenska kändisar som vikt ut sig
Nyheter24 går igenom 8 svenska kändisar som har fotograferats för herrtidningar... - Foto: Henrik Montgomery/TT, Anders Wiklund/TT och Pontus Lundahl/TT

8 svenska kändisar som har vikt ut sig i tidningar: "Helnakna"

Ett flertal svenska kändisar har under åren poserat framför en kamera i underkläder. Nyheter24 har listat dem och berättar smaskiga detaljer...


Det svenska kändisskapet har med åren förändrats. Med sociala medier så har plattformarna utvecklats, men en gång i tiden var det vissa tidningar som gällde om du ville visa upp din kropp.

Mellan 1990 och 2000 så var det flera svenska kändisar som valde att posera nakna, eller halvnakna, framför en kamera för tidningarna Slitz, Café och Playboy. Vi listar några av våra svenska kändisar som stod framför kameran.

Systrarna Graaf marknadsförde sin singel med en plåtning i Café. Bildkälla: Leif R Jansson/TT

Hannah och Magdalena Graaf

Systrarna Graaf har gjort ett stort avtryck på svenska folket genom sina bilder i tidningarna. Hannah Graaf, 44, gjorde den första plåtningen i tidningen Slitz. I en intervju med Aftonbladet berättade Hannah att hon ångrar den händelsen.

– När jag gjorde Slitz var jag så ung. Den plåtningen skulle jag nog inte ha gjort idag.

Vidare berättar profilen att plåtningen med Slitz gjordes i revolt mot hennes föräldrar.

– Mina föräldrar blev jätteledsna. De jobbar som pastorer i en frikyrka, och folk tisslade och tasslade. Då ångrade jag mig. Men sedan kom man liksom in i det där. Har man gjort det en gång, så kändes det som om man kan göra det igen.

Hannah och hennes syster Magdalena Graaf, 47, ställde dessutom upp med en plåtning i tidningen Café, vilket kändes rimligare för Hannah Graaf.

– Café var reklam för mig och min syster, vi hade ju släppt kalendern och skulle släppa vår första singel, sade hon i intervjun i Aftonbladet.

Victoria Silvstedt har fotograferats även internationellt. Bildkälla: Matt Sayles

Victoria Silvstedt 

Småstadstjejen Victoria Silvstedt, 48, är en av de svenska tjejerna som har vikt ut sig i ett flertal tidningar. Hon har varit med på tidningen Café:s omslag nio gånger. Dåvarande chefredaktören Jens Stenberg, 48, beskrev Victoria i en intervju med Aftonbladet.

– Victoria har drag av den gamla klassiska 50-talspinuppan - kurvig med långt, blont hår - men hon är en överdriven, nästan karikatyrisk extremvariant av den. Hon syns och väcker uppmärksamhet och säljer därför också tidningar, förklarade han.

Uppenbarligen upptäckte även Hollywood detta för under 90-talet började Victoria plåta för tidningen Playboy. Under 1997 blev hon dessutom utvald till "Playmate of the year", vilket gjorde Victoria världskänd. 

Innan Linda Thelenius steg in i Big Brother-huset var hon med i tidningen Slitz. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Linda Thelenius

Innan genombrottet i dokusåpan "Big Brother" gick Linda Thelenius, tidigare under namnet Linda Rosing, 49, ut i Aftonbladet om hennes plåtningar i tidningen Slitz. Linda var otroligt stolt över sina bilder och gjorde fotograferingen två månader innan Big Brother 2003 började sändas.

– Jag tycker att jag är snygg och skäms inte för min kropp. De som eventuellt blir irriterade behöver ju inte titta i tidningen.

Elena Belle var med flera gånger i tidningen Slitz och Playboy. Bildkälla: Stella Pictures

Elena Belle

Elena Belle, tidigare under namnet Natacha Peyre, 38, blev känd genom dokusåpan Paradise Hotel 2005. Efter medverkan i programmet var Elena modell i flera tidningar, bland annat Slitz. Dessutom så arbetade Elena internationellt, bland annat med tidningen Playboy i USA. 

I en intervju med Aftonbladet försvarade Elena sina bilder i Playboy som publicerades 2007. Hon är nämligen helt naken på bilderna.

– Mina bilder i Playboy är helnakna, men Playboy klassas inte som porr. Jag har aldrig varit helnaken i någon annan tidning och det är ju inte så att jag särar på benen, liksom, sade hon i intervjun med Aftonbladet. 

"Barna i Bullerbyn"-Anna har varit med i tidningen Slitz och fått mycket kritik på grund av det. Bildkälla: Erik Nylander/TT

Anna Sahlin 

Barnskådespelaren Anna Sahlin, 46, som vi känner igen från "Alla vi barn i Bullerbyn" (1986) i rollen som Anna. Hon har dessutom ställt upp i Melodifestivalen två gånger i Sverige och en gång Estland. Men det är inte det enda som Anna gjort i offentligheten. 1999 bytte Anna bana...

Anna var 22 år gammal när hon plåtades för tidningen Slitz och berättade om hatet hon har fått efter det i en intervju med Aftonbladet.

– Jag har fått otroligt mycket skit för mina utvik trots att nästan ingen har sett dem. Jag har aldrig varit naken, visat brösten eller haft stringtrosor på mig, sade Anna Sahlin.

Ett av Sofia Hellqvist första offentliga tillställningar var prinsessan Madelines bröllop. Bildkälla: Maja Suslin/TT

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia, tidigare under namnet Sofia Hellqvist, 38, växte upp i Älvdalen i Dalarna men flyttade till Stockholm när hon var 18 år gammal. År 2004, när Sofia var 20 år gammal vek hon ut sig i tidningen Slitz och blev dessutom "Miss Slitz" samma år. 

2005 medverkade hon i dokusåpan Paradise Hotel där hon dessutom kom hela vägen till final, utan en vinst. Fyra år senare träffades Paradise Hotel-profilen och svenska prinsen Carl Philip, 43. 

I början av Sofia och Carl Philips relation var det många som var emot relationen och ifrågasatte om hon var lämplig till att vara prinsens flickvän.

– Med tanke på att hon dels varit med i Slitz samt i en dokusåpa så tror jag att det skulle bli i det närmaste omöjligt, hon skulle inte anses som lämplig. Ett sådant val av fru skulle kunna påverka kungafamiljens rykte, sade författaren, historikern och hovexperten Herman Lindqvist då till Aftonbladet.

Efter några år så välkomnade kungafamiljen före detta Slitz-modellen till sin familj och även kung Carl XVI Gustaf, 76, berättar om hur relationen utvecklades.

– Det här har legat långsamt, och mognat långsamt. Vår familj Bernadotte mognar sent. Jag är glad, än en gång, det är skoj. Vi har lärt känna Sofia ett antal år och tycker att hon är en väldigt bra person, sade kungen till Aftonbladet.

TV4-profilen Tilde de Paula var med i tidningen Slitz i slutet av 90-talet. Bildkälla: Jonas Ekströmmer/TT

Tilde de Paula Eby 

En av våra främsta programledaren Tilde de Paula Eby, 50, har arbetat sig uppåt under åren. Sedan 2000 har Tilde utvecklat sin programledarroll och visat svenska folket att hon hör hemma i tv-rutan.

1999 så var dock Tilde inne på ett annat spår. Hon plåtades nämligen för herrtidningen Slitz och var sedan på omslaget för tidningen. Detta var dock inget som påverkade Tilde i tv-branschen utan hennes karriär fortsatte i rätt riktning. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!