Första dejten på SVT är ett populärt tv-program. För Nyheter24 berättar bartendern Daniel Meyn om den värsta dejten han bevittnat.
Första dejten på SVT är ett populärt tv-program. För Nyheter24 berättar bartendern Daniel Meyn om den värsta dejten han bevittnat. - Foto: Kallestad, Gorm & Sveriges Television / Första dejten

Här är de värsta dejterna någonsin i SVT:s ”Första dejten” – enligt bartendern

Säsong sex av SVT:s "Första dejten" har haft premiär. I en intervju med Nyheter24 berättar programmets bartender, Daniel Meyn, om de värsta dejtingupplevelser han bevittnat under inspelningarna.


Ännu en säsong av SVT:s succéprogram "Första dejten" har haft premiär. I den nya säsongen söker flera singlar efter den rätta att dela livet med, och för vissa går det bra och för vissa mindre bra. 

En återkommande person är bartendern Daniel Meyn, som medverkat i seriens alla säsonger. Han är den som tar emot de nervösa singlarna, serverar något att dricka, och tar tempen på dem med sina frågor.

För Nyheter24 berättar han att hans roll i programmet har utvecklats till något mer över tid, något han trivs med.

– Personalen blir någon form av programledare som ska föra det vidare. Eftersom det inte finns något uttalad programledare, så har jag fått en utökad roll naturligt eftersom att jag tar emot dem i baren. 

Och enligt Meyn är det inte alltid helt enkelt att koppla bort de egna känslorna.

– Man känner verkligen med och om personerna. Är det någon som haft det svårt så känner man för dem. Det finns något naket och fint i att det är äkta. 

Det är den värsta dejten han upplevt i programmet

Genom åren har det kommit och gått folk av olika slags karaktär. Några har hittat kärleken och andra inte. Men enligt Daniel Meyn finns det några tillfällen som sticker ut lite extra där det blivit aningen konstig stämning i lokalen. 

Han minns särskilt en dejt från den allra första säsongen då en äldre man i 65-årsåldern skulle medverka. När han klev in i restaurangen och träffade damen han skulle dejta blev han minst sagt ställd, och utbrast:

"Nej för fan jag kan inte träffa henne. Vi har redan träffats och hon hatar mig". 

Det ledde istället till att bartendern själv fick rycka in och prata med produktionen. Dock fick de snällt sitta ned och genomföra dejten. 

– Tyvärr vet jag inte hur det gick för dem efteråt.

Vid ett annat tillfälle kom det in en, så kallad, dejtingkonsulent som skulle medverka. Istället för en trevlig dejt slutade det hela med att han berättade en historia om ett snöre han bar runt sin arm samtidigt som han själv uppträdde otrevligt mot sin dejt. 

– Han var så himla konstig, säger Daniel Meyn. 

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!