Ulrika Jonsson går till attack mot Johnny Depp
Ulrika Jonsson går till attack mot Johnny Depp. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Ulrika Jonsson hånar Johnny Depp i ny attack: "Skrev att han skulle våldta"

Den svenska tv-personligheten Ulrika Jonsson riktar drypande kritik mot Johnny Depp som hyllades under filmfestivalen i Cannes.


Det var år 2016 som Amber Heard, 37, begärde skilsmässa från Johnny Depp, 60. Detta då Amber anklagade Johnny Depp för att ha misshandlat henne.

Sommaren 2020 så stämde Johnny Depp den brittiska tabloidtidningen The Sun för förtal. Detta då tidningen i en artikel beskrivit honom som "hustrumisshandlare". 

Johnny Depp stämde tidningen The Sun då de kallat honom för "hustrumisshandlare". Bildkälla: Scott Garfitt/Invision/AP/TT Bild

Johnny Depp skickade sms om att ha sex med lik

I samband med stämningsansökan avslöjades flera sms som Depp skrivit om Amber under deras relation. Sms:en skickade Depp till sin kompis Paul Bettany, och i meddelanden skrev han detaljerat om hur han ville döda Amber och ägna sig åt nekrofili.

Johnny Depp skickade flera sms till Paul Bettany om vad han fantiserade om att göra med Amber. Här ses Bettany och Depp på en filmpremiär ihop år 2015. Bildkälla: Stella Pictures.

"Låt oss bränna Amber", skrev han i ett sms.

"Låt oss dränka henne innan vi bränner henne!!! Jag ska ha sex med hennes brända lik efteråt för att vara säker på att hon är död", löd ett annat, något som The Guardian skrev om då.

I andra sms så avslöjades det att Johnny Depp hade ljugit om att Amber skulle ha skurit av hans fingertopp. Det visade sig sedan att det var Depp själv som gjort det mot sig själv, vilket han erkände i sms till sin läkare, som rapporterades av Metro.

I ett sms skickat den 7 mars 2015 skrev Depp till sin läkare: "Jag har huggit av toppen på mitt vänstra långfinger... Vad ska jag göra?? Förutom att åka till sjukhuset. Jag skäms så mycket över att ha hoppat in i den här relationen. KNULLA VÄRLDEN!!! JD". I ett annat sms skrev han den 19 mars 2015: "Tack för allt. Jag har huggit av toppen av mitt långfinger som en påminnelse om att jag aldrig ska hugga av mitt finger igen!! Jag älskar dig, broder. Johnny". Bilden visar Depp på sjukhuset. Bildkälla: Stella Pictures.

Rättsprocessen mellan Johnny Depp och The Sun

I november 2020 var den utdragna rättsprocessen mellan The Sun och Depp till ända, och Johnny Depp förlorade mot tidningen. 

Domaren i den brittiska domstolen fastslog att Depp hade slagit Amber vid 12 tillfällen, och gav därför The Sun rätten att kalla Depp för "hustrumisshandlare".

Amber Heard anländer till High Court i London år 2020. Bildkälla: AP Photo/Frank Augstein/TT Bild

Johnny Depp vann mot Amber Heard i USA

Men i USA blev utgången en annan för Johnny Depp. Han stämde nämligen Amber Heard för förtal, då hon i en krönika i Washington Post år 2018 skrev att hon blivit utsatt för våld i en nära relation. 

Hon nämnde aldrig Depp vid namn, men Depp menade att det gick att förstå att det var honom det handlade om. Depp stämde Amber Heard på 500 miljoner kronor – och vann.

Juryn trodde inte heller på Amber Heards anklagelser om att han skulle ha misshandlat henne, något som Dagens Nyheter då skrev om.

Amber Heard förlorade mot Johnny Depp i USA. Bildkälla: Evelyn Hockstein/Pool via AP/TT Bild

Ulrika Jonsson till attack mot Johnny Depp

Den svenska tv-personligheten Ulrika Jonsson är krönikör på The Sun, och i en text för tidningen går hon till attack mot Johnny Depp. 

Upprinnelsen till texten är att Johnny Depp nyligen intog röda mattan i Cannes där hans nya film premiärvisades, och han möttes av stående ovationer. Något som har fått Ulrika Jonsson att se rött.

Johnny Depp i Cannes. Bildkälla: Stella Pictures.

Nya bilderna på Johnny Depp chockar världen: "Inte rengjorts på flera år"

"Ingen kan neka till att det är stor bedrift att en man möts av en sju minuter lång stående ovation efter att en domare i high court i England har slagit fast att han är hustrumisshandlare", skriver hon.

Hon skriver att som om det inte var nog att Depp vann fallet mot Heard så rullas nu den röda mattan ut för honom.

"Han är en hjälte. Och det är samma man – som bland många andra saker – skrev att han ville våldta sin fru, bränna hennes kropp och dränka henne för att försäkra sig om att hon var död. Han säger att de skrevs på skämt. Vem skulle inte vilja ha en relation med en sån kille? Vilket kap", skriver Ulrika.

Den amerikanska juryn trodde inte på Amber Heards anklagelser om att Johnny Depp skulle ha misshandlat henne. Bildkälla: Scott Garfitt/Invision/AP/TT Bild

Ulrika riktar hårda kängor mot det franska modehuset Dior som har ett samarbete med Depp, men även mot Hollywood som enligt henne har varit väldigt snabba med att förlåta Depp.

"Depp slickar i sig all förlåtelse, smicker, fjäskande och blir avgudad i södra Frankrike", skriver hon och fortsätter:

"Det här är ett sorgligt bevis på att, trots att vi tror att vi har kommit långt sedan #metoo så har väldigt lite ändrats. Kvinnor som kommer med anklagelser blir straffade. Det bästa vi kan hoppas på är att bli ignorerade", skriver Ulrika.

Ulrika Jonsson riktar flera syrliga kängor mot Johnny Depp. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika Jonsson blev misshandlad av Stan Collymore

I sin krönika skriver Ulrika om sin relation med fotbollsstjärnan Stan Collymore. Under tiden de var ett par så spelade Collymore i Liverpool och därefter i Aston Villa. 

Stan Collymore misshandlade Ulrika på en bar i Paris under fotbolls-VM 1998. Bildkälla: Rune Petter Ness,NTB Pluss/TT Bild

1998, under fotbolls-VM, så misshandlades Ulrika av Collymore på en bar i Paris inför flera ögonvittnen. Stan sparkade bland annat Ulrika i huvudet. 

– Jag hade tur att det fanns ögonvittnen. Jag hade tur att det inte hände hemma. För jag vet inte hur, eller ens om, jag hade kunnat ta mig ur det, har Ulrika berättat, något som brittiska Express skrivit om. 

Ulrika berättar att det då – för 25 år sedan – kändes meningslöst att prata om misshandeln då läget enligt henne då var misogynt och ojämställt. 

"Jag önskar att jag kunde säga att jag känner annorlunda idag, men att Depp mottogs som en hjälte i Cannes visar att mina känslor fortfarande är deprimerande sanna", avslutar Ulrika sin text i The Sun.

Här kan du läsa mer om Ulrika Jonsson – kärlekslivet, affären med Svennis, karriären i England och familjen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!