Premier League brukar för många innebära att man spelar Fantasy Premier League – men vilka ska man egentligen ha med i sitt lag?
Premier League brukar för många innebära att man spelar Fantasy Premier League – men vilka ska man egentligen ha med i sitt lag? - Foto: Jon Super & Kirsty Wigglesworth

Fantasy Premier League 23/24: Här är spelarna du måste ha i ditt lag

Fantasy Premier League-säsongen drar strax igång och det är dags att ta ut ditt lag. Här är spelarna som MÅSTE finnas med – och en komplett guide för att lyckas med din trupp och slå dina vänner.


Att bygga ett slagkraftigt lag i Fantasy Premier League är alltid en utmaning, oavsett om du är nybörjare eller veteran. Det finns otroligt många skickliga spelare att välja mellan – hur vet man vem som kommer att prestera? Man kan så klart aldrig vara helt säker på det, men det finns vissa spelare som med största sannolikhet bär på en högre poänggaranti än andra.

1. Målvakter du måste ha i laget

André Onana värvades från Inter inför säsongen. Foto: Nick Potts

En bra riktlinje att följa när du ska välja målvakter är att spendera så lite pengar som möjligt. Du vill helst undvika att lägga mer än £9m sammanlagt, då mer än så sällan är värt det. 

Här är tre billiga målvakter som har hög poängpotential under de första veckorna.

1. Jordan Pickford (£4.5) – Everton

I Evertons första åtta matcher ställs de mot de tre nykomlingarna. Trots att kvaliteten på Evertons försvar kan diskuteras, har Jordan Pickford en mycket hög poängpotential för sitt pris. Det ligger i antalet räddningar han gör – när Everton håller nollan är det högst sannolikt att han kammar hem både bonuspoäng och räddningspoäng.

2. André Onana (£5.0) – Manchester United

Manchester United höll flest nollor förra säsongen, så en chansning på deras nyförvärv André Onana kan ge utdelning. Med bland annat Wolves, Nottingham Forest och Burnley i de första sex matcherna är det mycket som talar för att Onana kan vara ett bra val i början av säsongen.

3. Sam Johnstone (£4.5) – Crystal Palace

Crystal Palace hade ett stabilt försvar förra säsongen, och deras inledande spelschema ser bra ut. Johnstone är deras nya ordinarie målvakt och han kan vara värd en plats i ditt lag. Även här finns det stor potential för bonus- och räddningspoäng.

2. Försvarare du måste ha i laget

Ben Chilwell kan vara ett bra val i år. Foto: Ian Walton

Förra säsongen var det populärt med fembackslinje i början av säsongen, men så är inte fallet i år. Det bästa du kan göra är nog att starta med bara tre försvarare, då de har lägre poängpotential än mittfältare och anfallare. 

Här är tre som kan vara värda att satsa på.

1. Pervis Estupinan (£5.0) – Brighton

Brighton är storfavoriter i deras tre första matcher, och Pervis Estupinan kommer spela en viktig defensiv, men främst offensiv, roll på vänsterkanten. På grund av det finns han i hela 53% av alla lag – och att gå emot honom kan vara en onödigt stor risk att ta.

2. Gabriel Magalhaes (£5.0) – Arsenal

Gabriel är en ständig fara på fasta situationer. Detta kombinerat med Arsenals starka "hålla nollan-potential" kan göra honom till ett bra val för ditt lag. Han gjorde hela 146 poäng förra säsongen, och mycket tyder på att han kan hålla upp poängskörden under de inledande veckorna. 

3. Ben Chilwell (£5.5) – Chelsea

Ben Chilwell har sett otroligt vass ut på försäsongen i ett Chelsea som är desperata att prestera bättre än den tolfte plats de mäktade med förra säsongen. Han ser ut att ha en given plats i Pochettinos elva och mycket frihet att attackera på vänsterkanten. Efter Liverpool ser spelschemat ljust ut för Chelsea, så en chansning på Chilwell kan ge utdelning.

3. Mittfältare du måste ha i laget

Mohamed Salah är en legendar i FPL. Foto: Jon Super

Mittfältare gör generellt sett mest poäng över hela säsongen jämfört med resterande positioner. Att välja rätt är därför extra viktigt. 

Här är tre stabila kort att satsa på.

1. Mohamed Salah (£12.5) – Liverpool

Mohamed Salah, även kallad kungen av FPL, har bevisat sig år efter år som en av de bästa spelarna i Premier League. Trots en, med hans mått mätt, "svagare" säsong förra året kammade han hem hela 239 poäng, mest av alla mittfältare. Som första straffskytt och garanti att starta är han aldrig ett dåligt val för ditt lag.

2. Bukayo Saka (£8.5) – Arsenal

Bukayo Saka är Arsenals starkast lysande stjärna. Med Nottingham Forest på hemmaplan och som ordinarie straffskytt i laget är poängpotentialen oerhört stor första veckan. Schemat blir inte mycket sämre därefter, så att välja Saka i ditt lag bör ge en bra utdelning under de inledande veckorna.

3. Bruno Fernandes (£8.5) – Manchester United

Bruno Fernandes kan vara en av ligans mest undervärderade spelare utifrån poängskörden och garantin han står för. Förra säsongen stod han för hela 176 poäng och såg sig endast slagen av tio spelare i hela ligan. Med tanke på en lättare inledning i matchandet, och rollen som ordinarie straffskytt, kan Bruno vara en prisvärd poänggaranti att få in i ditt lagbygge.

4. Anfallare du måste ha i laget

Haaland gjorde flest poäng förra säsongen. Foto: Beate Oma Dahle

Med skador på både Gabriel Jesus och Christopher Nkunku, ser det lite tomt ut på anfallspositionerna – men det finns några bra val kvar.

1. Erling Braut Haaland (£14.0) – Manchester City

Ligans dyraste spelare Erling Haaland finns i nästan 87% av alla lag. Det är rekord – och det är lätt att förstå varför. Han gjorde hela 36 baljor förra säsongen, och det är inte mycket som tyder på att han kommer få en mindre målskörd denna säsong. Med Burnley, Sheffield United och Fulham i tre av de första fyra omgångarna är det otroligt svårt, nästan dumt, att betta emot den norska stjärnan.

2. Joao Pedro (£5.5) – Brighton

Inför säsongen värvades den unga brassen João Pedro från Watford till ett vackert De Zerbi-spelande Brighton. Affären gick på omkring 400 miljoner vilket säkerligen kommer innebära att förtroende investeras, då han är värvad som en startspelare. Under försäsongen har han även varit första straffskytt. Förra säsongen gjorde han 11 mål på 35 matcher, men det finns både utrymme och potential för betydligt mer till en billig prislapp.

3. Ollie Watkins (£8.0) – Aston Villa

Ett satsande Aston Villa är ute efter att ta ytterligare kliv från förra säsongen. Med flera stora värvningar kommer anfallaren Ollie Watkins fortsätta vara en poänggaranti för Birminghamlaget som satsar på Europa-plats. Förra säsongen mäktade han med 175 poäng och det finns ingen anledning att inte förvänta sig motsvarande nivåer, om inte högre, även i år.

5. Tre outsiderval att överväga till ditt lag

Heung Min Son behöver höja sig efter förra säsongen. Foto: Leila Coker

Att välja populära spelare kan så klart vara lukrativt, men det kan också vara roligt att välja mer opopulära val – och om de levererar har du en stor fördel mot resten av FPL-spelarna. 

Här är tre potentiella guldkorn som finns i färre än 15% av alla lag.

1. Heung Min Son (£9.0) - Tottenham

Son hade en svag säsong förra året, därav prissänkningen. Men alla vet att han kan ösa in mål, och det finns alla chanser i världen att han kan göra en ordentlig comeback denna säsong. Tottenham har sett friskt och offensivt ut under nya tränaren Ange Postecoglu, och det inledande schemat är allt annat än dåligt.

2. Tyrone Mings (£4.5) – Aston Villa

Aston Villas Tyrone Mings är oerhört undervärderad sett till förra säsongens prestation och poängskörd. Som mittback mäktade han med 130 poäng i ett nytt, fräscht och offensivt viktat Aston Villa som leds av Unai Emery. I år är förväntningarna högt ställda på laget och prestationerna bör vara minst lika höga.

3. Jarrod Bowen (£7.0) – West Ham

Precis som med Son hade Bowen en relativt svag säsong förra året – men året innan det visade han sin kvalitet. Med Bournemouth och Luton i två av de inledande fyra matcherna, och ett förmånligt pris, kan det vara värt att chansa på West Ham-stjärnan.

6. Sveriges Premier League-stjärnor

Lindelöf är inte lika given i Manchester United som i det svenska landslaget. Foto: Fredrik Hagen

Sverige har fler spelare i Premier League än någonsin. Men hur ser det egentligen ut inför säsongen? Vem har mest att bevisa och vem är dyrast? De svenska Premier League-stjärnorna blandar och ger.

Här är alla paren i fotbollslandslaget: "Han är verkligen värdsklass"

1. Alexander Isak (£7.5) – Newcastle

Isak är en av Sveriges allra mest lysande stjärnor och spelar i ett Newcastle som ska tävla på fler fronter i år i och med Champions League-platsen man bärgade förra säsongen. Då mäktade svensken med att nå 100 poängsgränsen, trots skadebekymmer. För den blygsamma summan kan investeringen bära frukt då förväntningarna ökar i år.

2. Dejan Kulusevski (£7.0) – Tottenham

Kulusevski mäktade endast med två mål och sju assist under den föregående säsongen. Trots det bärgade han 96 poäng i FPL. Om Harry Kane blir kvar bör siffran inte bli lägre i år då han har en viktig del bredvid engelsmannen i Spurs anfall.

3. Victor Nilsson Lindelöf (£4.5) – Manchester United

Sveriges lagkapten var under förra säsongen tredjevalet som mittback i ett United som tog nya kliv under Erik ten Hag. Totalt blev det 57 poäng för svensken.

4. Anthony Elanga (£5.0) – Nottingham Forest

Inför säsongen lämnade Elanga det Manchester United han slog igenom i för att ta nya kliv och få regelbunden speltid. Förra säsongen spelade han endast 417 minuter och noterades för 23 poäng i FPL. I år lär han vara mer av en ordinarie spelare i ligan vilket bör se hans poängskörd öka.

5. Hjalmar Ekdal (£4.0) – Burnley

Förra säsongen var svensken med och tog upp Burnley till Premier League. Trots skadebekymmer imponerade han på tränaren Vincent Kompany under tiden han var tillgänglig. Inför sin första säsong som Premier League-spelare kan han ses som en outsider i ditt lag. 

6. Emil Krafth (£4.5) – Newcastle

Krafth fick hela förra säsongen förstörd på grund av en knäskada. En match och en intjänad poäng var allt han mäktade med. Han är dessvärre fortsatt ur spel.

7. Yasin Ayari (£4.5) – Brighton

Ayari slog igenom i Allsvenskan när han spelade för AIK. Förra säsongen fick han göra sina första minuter efter övergången till Brighton och tjänade ihop tre poäng under de få minuter han spelade. På öarna ses han som en stor talang.

8. Robin Olsen (£4.0) – Aston Villa

Sveriges givna förstaval mellan stolparna var allt annat än given förra säsongen då han spelade andrafiol bakom en VM-guldvinnande Emiliano Martinez. Han fick sina minuter och tjänade ihop tio poäng.

Spela Fantasy Premier League gratis här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!