- Foto: Shutterstock

Guide: Träningsarmband för stenkoll på din hälsa

Är det här sommaren när du startar ditt nya liv? Vad sägs om att få lite hjälp med att ta kontroll över din träning?


Att det där med att ta hand om sig själv och vara hälsosam är en bra idé har väl ingen missat. Tyvärr är det ju inte alltid så roligt och dessutom är det ofta ganska svårt. Om du känner igen dig kanske ett aktivitetsarmband är en bra ide?

Ett aktivitetsarmband är som en personlig tränare som hänger med dig dygnet runt. De flesta håller koll på hur många steg du tar och hur många kalorier du förbrukar, men förutom det finns stora skillnader. Här är din bästa guide i aktivitetsarmbands-djungeln!

Storsäljare

När man tänker på aktivitetsarmband så tänker många på FitBit. Och det är av goda skäl: de här är både bra och snygga och finns i flera olika varianter.

guide aktivitetsarbend fitbit charge

FitBit Charge håller koll på hur mycket du har rört dig, men kan även se hur många trappor du gått uppför och kan analysera din sömn. Sen synkar den trådlöst med din smartphone och du får stenkoll på allt som rör din hälsa. Här hittar du FitBit Charge.

aktivitetsarmband guide fitbit alta

Om du vill ha en mer slim design så är FitBit Alta det aktivitetsarmband du vill ha. Den mäter det mesta och ger dig full koll på din aktivitetsnivå, samtidigt som den är tillräckligt liten och nätt för att inte vara i vägen. Dessutom kan du byta armbandet, så det passar just dig. Hitta den här!

guide fitbit blaze

För statistikknarkaren så är FitBit Blaze helt rätt. Den här värstingmodellen mäter din puls dygnet runt och lägger upp allt snyggt och lättillgängligt i den medföljande appen. Dessutom är Blaze även en smartklocka, så du kan kolla dina mejl medan du väntar på att pulsen ska gå ner. Investera i dig själv, och köp Blaze här.

För den stilmedvetne

guide withings activité

Om du vill vara sportig men lite mer i smyg så är det här aktivitetsarmbandet för dig. Withings Activité ser ut som en klassisk klocka, men under den analoga urtavlan är den hur smart som helst. Den håller koll på alla de vanliga sakerna som antal steg och din träning, men framför allt ser den riktigt snygg ut. Perfekt för dig som tycker att det blir lite trång på armen med både aktivitetsarmband och en vanlig klocka. Här kan du läsa mer.

Budgetvänliga

guide-aktivitetsarmband-budget

Men du behöver inte lägga ner en förmögenhet för att få ett nice armband. Det finns flera budgetvänliga varianter, bland annat från Denver. Det här armbandet är lättanvänt och mäter steg, kalorier och avstånd. Den laddas via USB, och finns i flera fina färger. Kolla in den här!

En annan plånboksvänlig variant är FitBit Flex. Den har, till skillnad från de flesta andra, ingen skärm utan kommunicerar helt med små lampor. En liten blick räcker alltså, och du fastnar inte med att swipa runt. Här kan du läsa mer om FitBit Flex

Värstingen

guide aktivitetsarmband garmin

Men om du simmar då? Ja, då kanske du bör skaffa en Garmin Vivoactive HR Black X-Large. Den här superklockan är vattensäker och har specialprogram för massa olika sporter. Dessutom har den en inbyggd GPS, så du kommer alltid veta var du är. Läs mer här!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!