Fem tips för att krossa milen – eller bara få en roligare löprunda

Hösten är ju bästa löpartiden, och med de här tipsen blir det ännu bättre. Vad är dina löparmål i höst?


De bästa löprunderna är de där när allting bara flyter, och du känner dig hur stark som helst. Det finns saker du kan göra för att snabbare nå precis den känslan och vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig på traven.

1. En riktigt bra pulsmätare

Pulsklocka Beurer, Gymgrossisten

En av de mest effektiva saker du kan göra för att ta din träning till nästa nivå är att investera i en pulsmätare. Den här från Beurer är smidig och tålig och mäter din puls, kaloriförbrukning plus mycket mer. Genom att hålla koll på din puls kan du få ut mer av varje träningspass, och bli bättre mycket snabbare.

Pulsklockan köper du från Gymgrossisten för 449 kronor.

2. Bra sockor – mindre skavsår, lättare ben

Kompressionsstrumpor, Bodystore

Ibland är det detaljerna som gör det, och med ett par riktigt bra strumpor så blir allt mycket bättre. De här från Gococo har ett bra tryck som stimulerar blodflödet och ska minska träningsvärk. Dessutom gör det snabbtorkande materialet att du minskar risken för blåsor och skavsår. Win!

3. Vätskeflaska – för att vätskebrist gör allting sämre

Vattenflaska, Casall, Bodystore

Det är viktigt att dricka när du tränar, och det blir roligare när du har en snygg och smart vattenflaska. Soft Water Bottle från Casall är, som namnet antyder, gjord i ett mjukt silikonmaterial. Perfekt för träningsväskan.


Köp den här för 199 kronor.

4. Få med dig alla dina saker med ett smart löparbälte

Löparbältet, Ellos

Ett vanligt problem är att löparkläder helt enkelt har för få fickor. Och visst, löpturen kanske är en tid att lämna alla prylar hemma, men du måste ändå ha med nycklarna. Och lite nödpengar, extravantar, busskortet, mobiltelefonen och helt plötsligt så är ett löparbälte din bästa vän. Mycket smidigare än att knyta fast saker i skosnören eller, ännu värre, springa och hålla något i handen.

Köp ditt bälte här för 200 kronor.

5. Skor – det kanske absolut viktigaste av allt

Löparskor, Ellos

Du vet inte hur viktigt det är med bra löparskor förrän du provat att springa med några som är helt perfekta. Men även de bästa skorna slits fort, och du bör byta ut dem oftare än vad du tror. Vilka som är de bästa skorna beror helt på vilka fötter, vilken löpstil och vilka mål du har. Men när du hittat din perfekta match, så är det kärlek vid första löpsteget.


Hitta din favorit från Ellos stora utbud här.

Dags för en ny mobil? Läs vår guide till Samsungs nya Note 7. Och kolla in våra tips om saker som gör din höst bättre.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!