Om du blir förkyld är det här grejerna du ska satsa på i höst.
Om du blir förkyld är det här grejerna du ska satsa på i höst. - Foto: TT

Förkyld? Här är 6 steg för att överleva

Här är prylarna du inte kan leva utan om du åker på en riktigt envis höstförkylning.


Nu när hösten närmar sig med stormsteg kommer också den irriterande snuvan och envisa hostan tillbaka som ett brev på posten. Det enda man kan trösta sig med är att förkylningar oftast går över rätt fort.

Men vad hjälper det den som redan drabbats och ligger hemma på soffan, övertygad om att "nu är det slut". För den personen handlar livet, just där och då, bara om en enda sak – överleva dagen.


Som tur är finns det jättemånga smarta grejer som kan hjälpa till när man är sjuk. Så du, sjukling, här är sju saker som kommer göra din förkylning så mycket lättare.

1. Först och främst, få koll på hur sjuk du är

Det bästa sättet att avgöra hur sjuk (döende) du verkligen är är att använda en gammal goding – febertermometern. Så nu kan du sitta i soffan med termometern i munnen som i alla amerikanska filmer.

Köp den klassiska termometern på Teknikmagasinet för 120 kronor.

2. Se till att du inte behöver lämna soffan... ever

Om, observera om, du lyckas ta dig ur sängen så är det högst troligt att du kommer krascha på soffan efter ungefär tre minuter. För att göra soffan lika mysig som sängen behöver du dock något extra – som den här filten.

Det som gör den här filten bättre än andra filtar är att den har ärmar så du inte behöver oroa dig för att den ska glida ner när du sträcker dig efter näsdukarna.


Köp ärmfilten SnugRug på CoolStuff.

3. Kom i håg att även sjuklingar behöver äta

Nu när du förberett dig själv för att ligga på soffan hela dagen är det bara att se till att du inte kommer dö av hunger också. Ett smart sätt att få i sig mat när man är sjuk är att ha saker som är goda. Och nyttiga.

Alla har ju hört om att ingefära är toppen för immunförsvaret när man är sjuk så varför inte ta det gamla hederliga ingefärsteet till en ny nivå? Låt oss presentera – ingefärspinnar. Segt och gott men fortfarande med en massa nyttigheter från ingefäran.


Ingefärspinnarna, som just nu bara kostar 20 pix, köper du här.

Och så slänger vi in ett paket riskakor med kokos på för att... ja, man måste ju kunna unna sig när man är sjuk.


Riskakorna hittar du på Bodystore för 24 kronor.

4. Se till att dricka massor

När man är sjuk behöver man vätska. Mycket vätska. Och så fryser man. Då kan det vara praktiskt att slå två flugor i en smäll och dricka något som också gör en varm, så som exempelvis te.

För att dricka te behöver du först och främst te. Det finns många olika sorters te, men vad sägs om det här feel good teet som innehåller grönt te, apelsin och kanel? Det kommer kännas som du är omsluten av en varm kram, vi lovar.


Köp mysteet här.

5. Ha rätt utrustning

Nästa steg i te-drickandet är att du har en bra tesil. Den här tesilen som ser ut som Loch ness odjuret i bebisformat är perfekt att ha simmande i sin tekopp. Den kan till och med hålla dig sällskap hela dagen eftersom ingen annan vågar komma i närheten av dig.


Köp din tekompis här för 119 kronor.

6. Unna dig egentid

Om du tagit tempen, ätit din mat, druckit ditt te och legat på soffan utan att det verkar bli bättre finns det en sista utväg – ta ett varmt bad. Det finns få saker som kan få en människa att slappna av så mycket som ett bad, vilket man så klart behöver göra när man är sjuk.

För att göra badet ännu bättre för den sjuke kan man använda en speciell badbomb för att lyxa till det lite extra. Den här varianten innehåller mynta te. Doften av mynta kommer garanterat rensa dina täppta luftvägar och få dig att känna dig som en ny människa.


Köp badbomben här på Lyko.se.

Så ta och se till att du har de här sakerna hemma och redo för användning. Man vet aldrig när höstsnuvan tänker slå till mot just dig.

Vill du ha fler tips på hur du klarar dig undan höstens sjukdomar kolla in den här listan över kläderna som kommer få dig att vara torr och glad i höst.

/
/
/
te
/
/
/
/
Mys
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit förkyld i höst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.